Reacția Președinției Ucrainei la victoria lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a luat act de rezultatele alegerilor prezidențiale de la Chișinău și respectă decizia cetățenilor Republicii Moldova, a anunțat șeful adjunct al Administrației Prezidențiale de la Kiev, Constantin Eliseev.

Potrivit acestuia, Ucraina își confirmă disponibilitatea de a continua să dezvolte relații de bună vecinătate cu Republica Moldova.

„De asemenea, ne așteptăm să menținem o cooperare eficientă a țărilor noastre în cadrul cursului strategic spre integrarea europeană”, a spus Eliseev.

Cu toate acestea, Eliseev, a remarcat că „dinamica pozitivă a relațiilor moldo-ucrainene va depinde” de felul în care noul președinte va manifesta „respect clar pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv nerecunoașterea anexării Crimeei și devotamentul față de principiile de bază ale dreptului internațional”.

„Reafirmăm respectul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, inclusiv regiunea transnistreană”, a mai afirmat șeful adjunct al Administrației Prezidențiale.

Totodată, el a manifestat disponibilitatea Ucrainei în rolul său de garant în cadrul negocierilor în formatul 5+2 de reglementare a conflictului din stânga Nistrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...