(VIDEO) Continuă protestele în diaspora; Moldovenii cer vot repetat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării continuă protestele față de felul în care autoritățile au organizat scrutinul în diaspora.

După ce luni s-a protestat la Dublin, marți seară zeci de moldoveni au ieșit în mai multe orașe din Italia pentru a-și manifesta nemulțumirea.

La Parma, Brescia și Bolzano cetățenii au ieșit în stradă, după ce au stat duminică la cozi ore întregi, iar o mare parte dintre ei nici măcar nu au putut vota, deoarece buletinele s-au epuizat.

Cu pancarte și drapele, moldovenii au scandat: „Vrem viitor acasă!”, „Noi suntem cu voi!” şi „Preşedintele îl alegem noi!”.

Ei au solicitat repetarea scrutinului și demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale.

„Protestăm cu durere în suflet. I-am lăsat acasă pe cei dragi şi am venit să câştigăm o bucată de pâine. Nu am venit de bună voie aici. Vrem să avem unde reveni, vrem o ţară unită şi vrem ca drepturile noastre să fie respectate”, a spus o moldoveancă.

Amintim că în 18 secții de votare s-au epuizat buletinele de vot la scrutinul de duminică. În unele orașe buletinele s-au terminat chiar și cu 6-7 ore înainte de închiderea secțiilor de vot.

Iată cum s-a desfășurat protestul în orașul Parma.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...