Vladimir Voronin aşteaptă un leu şi scuze de la Renato Usatîi

Președintele Partidului Partidul Nostru, Renato Usatîi a fost obligat printr-o decizie a Curţii de Apel, să-i achite liderului PCRM Vladimir Voronin un leu, prejudicii morale, pentru calomniere. De asemenea, primarul de Bălţi va trebui să-și ceară scuze public de la președintele PCRM.

Aceasta pentru că acum doi ani a declarat la două posturi televizate că Vladimir Voronin are o avere de peste 200 de milioane de euro şi că liderul PCRM ar fi făcut parte în mai multe scheme organizate de omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat al Partidului Comuniştilor, după mai bine de doi ani, Curtea de Apel a emis o decizie prin care a lăsat în vigoare deicizia Judecătoriei Buiucani, potrivit căreia Renato Usatîi va trebui să dezmintă afirmaţiile făcute anterior şi să achite prejudiciu moral, în valoare de un leu.

Reamintim că liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a declarat că ex-preşedintele Moldovei Vladimir Voronin ar deţine un capital de 200 de milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, cea mai mare parte a banilor ar fi depozitaţi la Bank Austria în euro, lire sterline şi dolari.

„Vladimir Voronin deţine 200 milioane de dolari, iar cea mai mare parte a banilor sunt depozitaţi la Bank Austria sub formă de euro, lire sterline şi dolari. Şi nu trebuie de afişat chipul unui bătrân sărac”, a declarat atunci Usatîi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.