Dodon: Vom apăra victoria noastră. Nu ne provocați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat marți că oponenții săi politici trebuie să-i recunoască victoria în scrutinul prezidențial și să nu „provoace” spiritele, deoarece stânga își va apăra „victoria”.

Dodon a condamnat declarațiile celor de pe dreapta, care susțin că alegerile au fost fraudate și susțină că vor contesta scrutinul.

„Noi timp de 7 ani am așteptat această victorie. Pe care ne-o vom apăra. Primesc zeci și sute de telefoane din partea simpatizanților mei, care vor să protesteze pentru a-și apăra voturile. Haideți să nu divizăm societatea. Eu îi îndemn pe toți la calm, dar dacă va fi cazul, vom face și proteste”, a avertizat Igor Dodon.

El i-a însemnat pe oponenții săi politici să aibă „curaj” și să recunoască înfrângerea.

„Nimeni nu o să iasă la proteste până eu nu o să spun. Dar dacă o să spun, nu vă jucați cu focul. Liniștiți-vă, alegerile au trecut. Nu utilizați copiii”, a mai spus Dodon.

Liderul socialist susține că deocamdată nu a discutat cu Maia Sandu, deoarece aceasta nu a dat curs apelul său din noaptea alegerilor, dar și-a manifestat deschiderea pentru o întâlnire cu oponenții să politici.

„Liniștim spiritele. Alegerile s-au terminat. Haideți să discutăm. Să ne apucăm să muncim”, a mai spus președinte ales.

Anterior, Maia Sandu a declarat că nu are ce să discute cu Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...