Cahulenii au făcut abstracţie de regula meciurilor din deplasare şi chiar din debut au preluat controlul ostilităţilor, conducând la un moment dat cu o diferenţă de 9 puncte. Treptat, gazdele şi-au revenit din şocul de la începutul partidei şi s-au instalat temeinic la cârma jocului. Finalul de meci le-a adus discipolilor lui Ruslan Varzari o victorie confortabilă cu scorul de 75-59, prin care şi-au consolidat condiţia de lideri ai clasamentului cu 25 de puncte. Cahulenii şi-au păstrat locul al 3-lea cu 21 de puncte.

O altă pretendentă la un loc în quartetul fruntaş, formaţia Universităţii Agrare, a învins în deplasare la Tiraspol lotul Universităţii de Stat din localitate cu scorul de 50-68 şi îşi menţine poziţia secundă în clasament.

Baschetbaliştii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie au surclasat pe teren propriu cu scorul de 90-72 pe outsiderul clasamentului, BC Soroca-Baschet şi şi-au consolidat locul al 7-lea cu 16 puncte.

Echipa Râbniţa-UTM a jucat acasă cu Admirals-UTM şi a învins, la capătul unui meci echilibrat, cu scorul de 75-60. 

Următoarea etapă, penultima din faza preliminară a Campionatului Diviziei naţionale, este programată pentru duminică, 8 martie. Liderul, Donbaschet-USM, va juca cu antipodul său, BC Soroca-Baschet, iar viitorii medici îi vor găzdui pe studenţii agrarieni. Gama-Sind va juca la Cahul cu Admirals Chişinău, iar Râbniţa-UTM va juca pe teren propriu cu studenţii tiraspoleni.