Reacția lui Putin la victoria lui Dodon: Prima vizită s-o facă la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat, luni, pe președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, pentru victoria în alegerile prezidențiale de duminică și l-a invitat să facă la Moscova prima vizită în calitate de șef al statului, conform unui comunicat postat pe pagina de internet a Kremlinului.

„Liderul de la Kremlin a ținut să sublinieze că rezultatele votului exprimat de cetățenii Republicii Moldova este o confirmare că aceștia susțin mesajul și politica promovate de Igor Dodon, privind edificarea unei stabilități social-economice în țara lor, dar și prioritățile sale echilibrate în politica externă a țării. Președintele Rusiei s-a arătat dispus pentru un dialog constructiv și colaborare activă la nivel bilateral, pentru dezvoltarea relațiilor moldo-ruse în conformitate cu prevederile Acordului de prietenie și colaborare, de la semnarea căruia se fac a 15 ani”, se arată în comunicatul de pe pagina kremlin.ru.

Igor Dodon a și declarat anterior că planifică să facă prima vizită la Moscova, pentru a „restabili” relațiile cu Federația Rusă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...