21:54:54 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Alegerile prezidențiale ar putea să NU FIE VALIDATE: „Timpul va arăta adevăratele INTENȚII ale acestui om”

Politică 14.11.2016 16:16 Vizualizări82426 Autor: Ziarul National
VIDEO // Alegerile prezidențiale ar putea să NU FIE VALIDATE: „Timpul va arăta adevăratele INTENȚII ale acestui om”


Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, spune că folosi toate pârghiile legale pentru a clarifica fiecare incident de la alegerile de ieri și va cere examinarea fiecărei contestații, pentru că fiecare vot contează. „Vom prezenta Curții Constituționale dovezile tuturor încălcărilor comise în procesul electoral”, a declarat Sandu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Candidatul PAS a ținut să se adreseze alegătorilor săi, dar și celor ai oponentului Igor Dodon care, potrivit datelor preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală, a câștigat alegerile. „Vreau, în primul rând, să vă mulțumesc mult tuturor celor care ați ieșit la vot. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine. Știu că pe toți ne încearcă emoții grele, emoții de nedreptate. Am fost corecți, uniți, mulți, am făcut un efort extraordinar. Mă închin în fața celor care au parcurs distanțe enorme, au stat în frig pentru a vota. Voi sunteți eroii noștri. Voi ați învins. Respect oamenii care au votat pentru oponentul meu. Dar timpul va arăta adevăratele intenții ale acestui om. Niciunul dintre noi nu va putea trăi bine într-o țară prinsă în capcana corupției”, a subliniat aceasta.

Potrivit sursei citate, alegerile de ieri nu au fost nici libere, nici corecte. „Oponenții noștri au folosit metode necinstite: manipulare, minciună, bani murdari, concerne mediatice, resurse administrative, servicii speciale. Noi am respectat oamenii și legea. Iar sprijinul vostru impresionant a demonstrat că cetățenii își doresc o politică făcută cu bun-simț. Noi nu vă vom dezamăgi. Aceste autorități care nu au legitimitate și-au dat arama pe față a câta oară. Instituțiile subordonate lor, cu mult cinism, au disprețuit zeci de mii de cetățeni. Reiterez: cer demisia președintelui CEC, Alina Russu, și a Ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur, pentru încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor din diaspora de a-și exprima votul”, a precizat Maia Sandu.

Pe final, liderul PAS a punctat că cetățenii sunt cei care au pierdut în urma acestor alegeri. „Iar adevăratul câștigător și profitor este Vlad Plahotniuc. Însă noi, oamenii buni ai acestei țări, îi spunem lui și altora ca el că Moldova e țara noastră, nu jucăria lor. Oameni buni, avem de lucru. Voturile voastre nu sunt simple voturi, sunt speranțe care tocmai au renăscut, pentru o țară dezvoltată, pentru o țară liberă de oligarhi. În această campanie am descoperit zeci de mii de oameni minunați în țară și în diasporă. Trebuie să rămânem uniți și să lucrăm pas cu pas, umăr lângă umăr. Haideți să creștem această familie. Haideți să ținem legătura și să ne consolidăm ca echipă. Haideți să nu renunțăm la casă noastră. Ea e a noastră și trebuie să facem ordine în ea”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md