(AUDIO) Usatîi publică o nouă înregistrare: Iaralov și Platon discută despre furtul miliardului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a postat pe pagina sa de Facebook o nouă înregistrare a unei convorbiri telefonice între Serghei Iaralov și Veaceslav Platon. În cadrul conversației, părțile au discutat despre schema furtului miliardului și combinația care i-ar permite lui Plahotniuc să devină prim-ministru.

„În 2014 am vorbit mai mult despre faptul că ei și-au dorit să pună la cale furtul miliardului. Plahotniuc l-a învinuit pe Filat. Au găsit prostul care va răspunde. Shor face autodenunțuri. Însă sunt dovezi. Țineți minte că în ziua când noi am fost scoși din alegeri parlamentare au fost furate miliarde de lei. Și parcă ei n-au știut nimic. Aș vrea să vă arăt o audio înregistrare, care este datată din decembrie 2014. Este o conversație între Iaralov, care a fost responsabil pentru toate schemele criminale, și cu vestitul Platon, căruia ei încearcă să-i închidă gura”, a declarat el.

În cadrul înregistrării cei doi au recunoscut că Banca Socială a fost implicată în schemă. „Ei recunosc că Drăguțanu (fostul guvernator al Băncii naționale. – Red.) este omul lor – se are în vedere a lui Plahotniuc. Iaralov recunoaște că el deja este murdar, dar care e rostul să-l schimbi cu altul? Apoi ei vorbesc despre faptul că ”tovarășul” – Iaralov îl numește pe Plahotniuc tovarăș – ba îl presează pe Filat, ba nu-l presează. Veți auzi cum în decembrie 2014 vorbește despre ideea că Plahotniuc ar putea deveni prim-minstru, pentru a se legaliza pe sine însuși, în special, în fața partenerilor externi”

Totodată părțile au discutat și despre preluarea de către Plahotniuc a postului de prim-ministru și au ajuns la un numitor comun, precum că Plahotniuc „încă nu poate deveni prim-ministru. Din punctul de vedere al oamenilor, capacităților el este pregătit, însă din anumite considerente până când el nu poate prelua acest post. În plus, ca Plahotniuc să rămână curat, este nevoie de unul, doi prim-miniștri provizorii. Despre aceasta ei au discutat în decembrie 2014, când a fost furat miliardul”, a declarat el.

Astfel, liderul „Partidului Nostru” s-a adresat către conducerea organelor de forță: „Domnule procuror interimar Harunjen, domnule Viorel Morari, eu înțeleg, că sunteți practic procurori de buzunar, totuși autosesizați-vă. Iaralov vorbește despre, cum poate fi capturat un stat, cum poate fi furat, cum pot fi discreditați cîțiva premieri. Țineți minte cum s-a întâmplat cu Streleț și Gaburici”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...