A fost colectată suma necesară pentru achitarea creditului familiei pompierului decedat

collage

Mobilizare totală cu succes printre internauți. În doar opt ore s-a reușit colectarea celor 12.000 de euro pentru familia pompierului decedat astăzi în incendiul devastator din sectorul Ciocana. Banii au fost adunați pentru ca soția pompierului Ion Nogailic să poată achita creditul pe care aceștia l-au luat pentru a-și cumpăra o locuință.

Suma a fost colectată prin intermediul a două platforme online de crowdfunding – Guvern24 și Generoucity/Indigogo și datorită generozității a peste 600 de persoane.

„Luni o să începem procedura de achitare a creditului pentru familia Nogailîc și fetele lui Ion o sa aibă un acoperiș deasupra capului. Donarea nu se termină, dacă mai sunt doritori de a ajuta, vă rog să o faceți pe Guvern24.md și Generosity.com. Banii care o să fie deasupra acestei sume o să plece pe contul personal al Carolinei Nogailîc”, a scris pe Facebook unul din inițiatorii proiectului.

Reamintim că, astăzi dimineața un depozit de pe strada Uzinelor din Capitală a fost cuprins de flăcări, iar în urma incendiului, un pompier de doar 28 de ani a decedat, după ce a rămas blocat în interior mai bine de o oră.

Pompierul decedat la datorie este Ivan Nogailîc, de 28 de ani, și activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major.

Tânărul era căsătorit, având două fetițe gemene.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale anunță că astăzi, sâmbătă, în jurul orei 14:00, corpul neînsuflețit al pompierului Ivan Nagaillîc va fi adus la sediul unde a activat. Mai multe detalii puteți găsi aici.

UPDATE: 12.11.2016 / Ora 22.00

collage1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente