Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Băsescu dezminte afirmația că…

(VIDEO) Băsescu dezminte afirmația că Maia Sandu s-a întâlnit cu Victoria Nuland

Lidera PAS, Maia Sandu a dezmințit afirmația făcută de către contracandiatul său la șefia statului, socialistul Igor Dodon, precum că aceasta s-ar fi întâlnit cu adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland și că i-ar fi promis acesteia că „va face unirea R. Moldova cu România”. Sandu a declarat că niciodată nu s-a văzut cu Victoria Nuland.

Dodon, care a declarat astăzi că „Maia Sandu este o unionistă convinsă, care vrea să lichideze statul Republica Moldova”, l-a citat pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, cel din urmă afirmând la un post TV de peste Prut că „Maia i-a promis Victoriei Nuland că va face Unirea cu România”.

Ulterior însă, Băsescu a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj video în care recunoaște că a admis o greșeală, iar promisiunea despre unire a fost făcută de lidera partidului „Dreapta”, Ana Guțu, și nu de lidera PAS, Maia Sandu.

A doua acuzație adusă de Dodon la adresa Maiei Sandu se referă la o scrisoare a Ministerului Educației despre transferarea conturilor instituțiilor din subordinea ministerului către Banca de Economii. Liderul PSRM a prezentat o scrisoare care ar fi fost semnată de Sandu.

Politiciana a declarat că nu a semnat documentul, iar semnătura de pe scrisoare aparține unui viceministru. „Imediat ce am aflat despre scrisoare am anulat-o. Am emis un alt document în care scriu clar : instituțiilor din subordine prin prezenta aducem la cunoștință tuturor instituțiilor din subordine că Ministerul educației declară nul conținutul circularei nr. 0814741G din 26 decembrie 2013”, a declarat Sandu.