(video) Unde-s tinerii. Anetta Dabija: Trebuie să învățăm să observăm ușile din Chișinău și să nu le înlocuim

aneta

Uși vechi, uși noi, uși colorate, uși gri, uși speciale găzduiesc străzile din Chișinău, iar dacă până nu demult treceați pe lângă ele fără să le observați, acum, datorită Anettei Dabija le-ați valorificat poate, mai mult, frumusețea și autenticitatea. Vă invităm astăzi la o plimbare prin centrul vechi în care vom admira în detalii ușile celor mai vechi clădiri din Capitală.

Proiectul Anettei a evoluat de la o pagină de Instagram la o pagină de blog, ce găzduiește acum mai multe călătorii virtuale pe străzile Chișinăului cu evidențiarea intenționată a celor mai vechi și deosebite uși, pe care de puține ori le-a deschis, dar de foarte multe ori le-a studiat și le-a admirat.

Mateevici, Bernardazzi, Kogălniceanu – sunt străzile ce se află în topul preferințelor autoarei proiectului „Save Chișinău”. Plimbându-se, își găsește calmul și învață să iubească Chișinăul cu fiecare loc deosebit descoperit.

Proiectul tinerei nu a rămas doar la aprecierea internauților. Astfel, la inaugurarea Zilelor Europene ale Patrimoniului 2016, a fost lansată expoziția de fotografii „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor” , eveniment organizat sub patronajul Ministerului Culturii. Colaborarea cu Ministerul începea de la o discuție pe Facebook atunci când ministra Culturii îi descoperea pasiunea Anettei Dabija.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente