Cifrele arată că Hillary Clinton a dispus de o sumă de 690 de milioane de dolari, în timp ce Donald Trump a avut la dispoziţie mai puţin de jumătate: 310 milioane. La asta s-au adăugat donaţiile pe care le-a primit fiecare.

Orice campanie electorală înseamnă munţi de bani dar şi deplasări pe distanţe uriaşe. În cazul Statelor Unite, vorbim de sute de mii de kilometri. Câştigătorul alegerilor de anul acesta, Donald Trump, a adunat de exemplu deplasări de peste 445 de mii de kilometri. A ajuns în 258 de oraşe. Contracandidata sa Hillary Clinton are cu un oraş mai puţin în palmares: 257. Dar nu a călătorit la fel de mult.

Sunt diferenţe serioase şi în privinţa sumelor cheltuite de cei doi. Donald Trump a cheltuit 15,3 milioane de dolari pe materiale de campanie. 190.000 de dolari s-au dus numai pe servicii de securitate. 350 de oameni au lucrat pentru Donald Trump în cele 483 de zile de campanie. În total, au fost 310 milioane, potrivit cnbc.com.

În schimb, Hillary Clinton a avut la dispoziţie o sumă dublă: 690 de milioane de dolari.

Cei mai mulţi bani i-a cheltuit pe staff-ul de campanie. Cei 800 de angajaţi au fost plătiţi cu 5,5 milioane de dolari. Peste 3,6 de milioane de dolari s-au dat pe închirierea unor curse charter. În călătoriile sale, Clinton a cheltuit 1 milion de dolari, potrivit hilarryclinton.com.