Nume
Parola
Vizualizări: 5173
Proiecție de film cu descriere audio şi deschiderea clasei iniţiere calculator pentru persoanele cu dizabilități de vedere la Ialoveni
Ialoveni, 10 Noiembrie 2016 — Vineri, 11 noiembrie 2016, începînd cu orele 11.00, în incinta Casei de Cultură din Ialoveni, organizaţia teritorială Ialoveni a Asociaţiei Obşteşti „Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” (AO ANM) și partenerii organizează proiecția filmului artistic „Arrivederci” (scenariu și regia Valeriu Jereghi, Artist al Poporului). O altă proiecție care va fi prezentată atenției publicului va fi „Omul din lumea sunetelor. Ghid pentru înțelegerea lumii persoanelor cu dizabilități de vedere”. Ambele materiale au fost Aceste materiale sunt realizate de Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Surzilor din Republica Moldova și Centrul Național de Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova, în cadrul proiectului „Abilitate versus Dizabilitate – de la înțelegere spre eliminarea discriminării și incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități auditive și de vedere”, cu suportul financiar al Programului Egalitate și Participare Civică al Fundaţiei Soros-Moldova.

Acest eveniment special are loc în cadrul manifestării consacrate Aniversării a 70 Ani de la fondarea Asociaţiei Nevăzătorilor, care se marcheză în luna octombrie 2016. Manifestările vor continua cu:
• deschiderea unei clase de iniţiere calculator pentru persoanele cu deficienţe de vedere,
• prezentarea expoziţiei meşterilor populari, membri ai organizaţiilor teritoriale Ialoveni şi Floreşti, persoane cu deficienţe de vedere,
• desfășurarea unui concert a formaţiei artistice de amatori cu titlu model „Floreşteanca” şi a formaţiei artistice din Ialoveni.

La această măsură importantă vor participa oaspeţi de onoare: Dumitru Sclifos, preşedintele AO ANM, Sergiu Armaşu, primarul orașului Ialoveni, Anatol Dumitriu, preşedintele raionului Ialoveni, Valentina Plămădeală, directoroarea bibliotecii orăşeneşti Ialoveni, MariaTîrgoală, şefa DAS Ialoveni.

Asociația Obștească „Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” este o organizaţie neguvernamentală, creată acum 70 de ani, misiunea căreia constă în protecţia drepturilor şi promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi vizuale din Republica Moldova.

Data, ora: 11 noiembrie 2016, orele 11.00
Locul desfăşurării: Casa de Cultură, strada Alexandru cel Bun, nr.86, orașul Ialoveni
Informații suplimentare: Nicolae Ciobanu, mobil: 078895008, e-mail: vdvlas@gmail.com