(video) Un tânăr hoţ de biciclete, reținut de polițiști. Era căutat și pentru alte furturi

%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%83%d0%bd%d0%be%d0%ba111-700×352
Foto: politiacapitalei.md

Un tânăr în vârstă de 29 ani, originar din regiunea transnistreană, a fost reţinut şi este cercetat penal pentru un şir de furturi săvârşite pe teritoriul Capitalei, privind sustrageri de biciclete şi alte bunuri materiale de la cetăţeni.

Potrivit Direcției de Poliție a Municipiului Chișinău, până în prezent angajaţii IP Botanica au acumulat probe suficiente ce demonstrează complicitatea acestuia în cel puţin şase cazuri similare, întrucât au fost depistate şi ridicate cinci biciclete vândute altor persoane, precum şi alte bunuri materiale furate.

În cadrul audierilor bănuitul şi-a recunoscut complicitatea, declarând cu lux de amănunte circumstanţele comiterii furturilor. Potrivit lui, bicicletele erau furate din blocurile de locuit a sectorului Botanica, care erau lăsate de către proprietari fără supraveghere. Ulterior individul identifica de urgenţă un cumpărător, căruia îi vindea bicicleta cu doar câteva sute de lei.

Bicicletele ridicate de către poliţişti urmează a fi reîntoarse proprietarilor, iar bănuitul va fi cercetat penal pentru furt în stare de arest. Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 până la 6 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente