Recomandări de evenimente pentru joi, 10 noiembrie 2016

1
Foto: 3.bp.blogspot.com

Joi, 10 noiembrie, te așteaptă o zi frumoasă și plină de reușite. Pentru a o trăi la intensitate maximă, te îndemnăm să nu stai acasă. Ai putea să mergi la unul dintre evenimentele recomandate de echipa #diez.md. Prin comunicare și interacțiune vei cunoaște mai multă lume care-ți va face viața mai plină. Poți alege dintre: festivale de film, piese de teatru, proteste, seminare și multe altele.

# Conferința Internațională a IMM-urilor la ora 9:30 la Radisson Blue Hotel

Dacă ești antreprenor, te invităm la Conferința Întreprinderilor Mici și Mijlocii organizată de către ODIMM în colaborare cu Ministerul Economiei al Republicii Moldova și partenerii de dezvoltare. În cadrul evenimentului vei avea ocazia să afli mai multe despre posibilitățile de accesare a piețelor externe prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE.

Reprezentanții Guvernului și ai partenerilor de dezvoltare vor prezenta situația actuală la capitolul internaționalizare și evoluțiile în implementarea prevederilor Acordului de Asociere. Ulterior va avea loc un panel de discuții în formatul unei platforme de interacțiune open space.

Cu alte cuvinte, vei avea ocazia să comunici direct cu organizațiile de suport în afaceri, precum și cu alți antreprenori, potențiali parteneri. De asemenea în cadrul acestei inițiative, participanții vor avea o posibilitate unică de a se informa despre programele și proiectele de suport în domeniul antreprenoriatului și să asiste la ceremonia de decernare a premiilor învingătorilor Concursurilor „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” şi „IMM – model de responsabilitate socială”.

În final, dar nu în ultimul rând, vei avea ocazia să-ți expui toate sugestiile pe care le ai referitoare la soluționarea impedimentelor cu care se confruntă companiile moldovenești în procesul de internaționalizare, lăsându-ți mesajele pe „Panoul propunerilor”. Mai multe multe detalii citește de pe Faceebook. 

# Manipularea informațională în campania electorală la ora 10:00 la Casamasa

Evenimentul va avea loc în localul ”Casa Masa”, situat pe strada Pușkin 12, intersecție cu str. Kogalniceanu. În cadrul Clubului de discuții vor fi prezentate studii de caz de manipulare informațională. La discuții vor participa jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media. Au fost invitați reprezentanții CCA, CEC și ai Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Clubul de discuții este organizat în cadrul Campaniei media împotriva informaţiei false şi tendenţioase STOP FALS!, desfăşurată de Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociația VIP a Telejurnaliștilor Independenți din Moldova (ATVJI). Mai multe informații citește pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Bibliotur – Descoperim Chisinaul altfel la ora 14:00

Vă invităm să participați la excursia pietonala pe itinerarul: Tur prin centrul orașului 2. Evenimentul se va desfășura la Centrul de Informare si Documentare CHISINAU, bd. Stefan cel Mare 148, Chisinau, Moldova. Mai multe informații despre eveniment află pe pagina de Facebook. 

 

# Intampinam seful DNA la Chisinau la ora 14:30 la Hotelul Codru

Joi, Laura Codruța Kövesi, procuror șef al DNA, vine într-o vizită neoficială la Chișinău. În acest sens, un grup de tineri se mobilizează pentru a-i transmite un mesaj. „Venim toți cu pancarte și cu lozinci de susținere a Justiției din România. Avem un singur mesaj cu adevărat important în cadrul acestor prezidențiale: DNA, te rugăm – TRECI PRUTUL! Dacă facem așa ca LEGEA să se respecte între Prut și Nistru – ne vom elibera de toate problemele. Trebuie să transmitem acest mesaj și șefului DNA. Joi, ora 14:30, în fața Hotelului Codru” este mesajul tinerilor. Mai multe detalii despre eveniment află pe pagina de Facebook.

# Expoziție de Fotografie „Wandertage” la ora 16:00 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Expoziția oferă publicului o sclipire rară asupra vechii tradiții germane din secolele anterioare și în același timp acordă un moment de reflecție asupra tradițiilor de artizanat și rolul actual al meșteșugarilor din Moldova. „Wandertage” este o călătorie fotografică printr-o dimensiune a trecutului și a unui mod de viață.

Tinerii meșteșugari și meșteșugărițe de modă-veche, călătorind conform unicii tradiții medievale germane, Wanderschaft, trăiesc o viață plină de aventuri perfecționîndu-și în același timp abilitățile sale de meșteșugari. Călătoria este numită „Wanderschaft” sau „Walz” [ tur ].
Acești tineri călători, bărbați și femei, trăiesc precum hoinarii, fără nici o adresă și purtînd cu ei doar o mică bocceluță cu cîteva bunuri necesare pentru întreaga lor deplasare. Ei se primblă prin păduri și sate, sau cu autostop-ul, în jurul Europei și dincolo, bucurîndu-se de libertatea lor și învățînd noi aptitudini.

Fascinată de acest subiect și de tradiția veche a secolelor, Chiara Dazi a folosit o abordare fotografică captivantă pentru a explora sfera călătorilor meșteșugari în acest Walz, portretizînd în mod particular drumul femeilor pe care le-a însoțit timp de un an și jumătate. Mai multe informații despre eveniment citește pe pagina de Facebook. 

# Lansare de carte – Reflecții asupra Căutării Sinelui în eseu la ora 16:00 la Biblioteca Municipală Hasdeu

Lucrarea de faţă pune problema omului în marea „criză” a conştiinţei moderne şi postmoderne drept o căutare cogitatum asupra resorturilor universale perene. Marcată de infinite inovaţii şi evenimente majore, literatura secolului trecut este, în esenţă, o literatură a Ideii intelectuale: o scriitură despre idei, imagini, fapte şi sentimente pe care metafora conceptuală le dezvoltă şi le precizează. Umanitatea acestei epoci se reflectă cu precădere în Eseu, formă literară ce reuneşte domeniile într-o analogie a concepţiilor lor despre fiinţă, existenţă, natură, spirit, divinitate, individ, realitate, artă, știință, progres şi, în fond, a cugetului aplecat asupra-şi. Maimulte detalii despre eveniment citește pe pagina de Facebook a acesteia. 

# Balul Bobocilor USM 2016 la ora 16:30 la Gaudeamus

Cei mai tari bobocei ai Universității de Stat din Moldova, se vor duela pentru titlul de Bobocul și Bobocica USM a anului 2016! Sunt invitați toți doritorii de a crea o atmosferă de invidiat, de a-și susține favoriții și facultatea pe care o reprezintă. Data: 10 noiembrie 2016. Locație: Casa de Cultură USM. Acces doar celor cu voie bună.

# Festivalul de Film Suedez la ora 17:00 laCentrul Cultural Odeon

Ambasada Suediei în Chișinău are marea plăcere de a vă invita la cea de-a patra ediție a Festivalului de film suedez, care va avea loc în acest an la Chișinău pe 10-11 noiembrie și Tiraspol, 17-18 noiembrie! În colaborare cu Institutului Suedez și Institutul de Film din Suedia, propunem patru premiere de succes din perioada 2012-2015:

Oameni drăguți (2015)
Cercul (2015)
Hotel (2013)
Ego (2012)

Inaugurarea oficială va avea loc joi, 10 noiembrie la 17:00 în incinta cinematografului Odeon, urmată de documentarul de succes “Oameni drăguți”, un film despre adaptarea refugiaților somalezi la viața din Suedia. Pe parcurs vă vom informa despre fiecare film în parte și despre programul festivalului pentru fiecare oraș.

Multumim partenerilor noștri datorită cărora organizarea acestui festival a fost posibilă: Moldcell, Oriflame, Samres, Premium Trucks (Volvo Trucks), Ericsson și Synevo. Subtitrare in limba romană și rusă! Intrare liberă!Mai multe informații despre eveniment află pe pagina de Facebook. 

# Ultima noapte la Madrid cu Ala Menșicov la ora 18:30 la Teatrul Național Eugene Ionesco

Pe parcursul a 90 de minute, spectatorii vor putea urmări viaţa interioară a ultimei soţii a lui Pablo Picasso, un spectacol viu şi plin de un amalgam de emoţii-de la tristeţe la bucurie. Biletele le puteți procura la această adresă.  Mai multe informații despre eveniment citește într-un articol publicat anterior pe #diez.md. 

# Balul Bobocilor (Superheroes Party) ULIM 2016  la 19:00

Balul Bobocilor ULIM 2016 ( Superheroes Party) 10 noiembrie, 19:00. Night club Sfinx​. Eveniment organizat de Comitetul Sindicatul Studenţesc ULIM Distracție, Armwrestling, Bodybuilding, costumația, concursurile și premiile de la parteneri vor creea sărbătoarea. Sărbătoarea studenților care sunt acum anul I la orice Universitate.
Program:
– 3 probe, 20 de studenți ULIM – reprezentanți ai 7 facultăți , se vor întrece în creativitate, ingeniozitate, prezența scenică și costume, iar juriul îi va nota.
– concursuri pentru public
– Superhero Party (după finisarea evenimentului va fi dat startul petrecii)

Intrarea: 19:00 – 20:00, după 20:00 conform tarifului Clubului Faraon.
Prețul biletului: 50 lei pentru deținătorii Educard 30 de lei
Pentru procurarea biletelor:
060363042 – Marin Secara
068234744 – Rusu Maxim.

Mai multe detalii despre eveniment află pe pagina de Facebook. 

# Ignite Chisinau: Failure Stories la ora 19:00 la Cinematograful Gaudeamus

Pe 10 Noiembrie, echipa Ignite Chisinau organizează un nou eveniment cu genericul „Failure Stories”.

Bilete găsiți aici. Prețul biletului: 150 lei

Trăim într-o perioadă plină de provocări, poate chiar cea mai dezolantă dintre toate, când mulți se întreabă dacă are sens de continuat, dacă poate, ajunge deja; Nu…nu se primește și gata, nici nu mai vrei nimic, poate e timpul să o lași baltă, să te lași învins. Poate e timpul să ne resemnăm și să o luăm de la început, mai cu caracter, mai inteligent, mai puternic, încă o dată, căci de data asta, ne va reuși, pentru că greșelile învață, și un eșec este o lecție, din care dacă înveți, devreme sau târziu, tu vei reuși!

Pe 10 Noiembrie, la Ignite „Failure Stories” vei afla de greșelile a 18 speakeri in domeniile afacerilor, creare de produse, marketing, comunicare, astfel ca să nu le repeți, ca să fii cu un pas înaintea ta. Vei cunoaște 18 istorii memorabile care te vor convinge, ca un eșec nu este sfârșitul lumii, ci dimpotrivă o sursă de inspirație. Mai multe detalii despre eveniment citește într-un articol publicat anterior pe #diez.md.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente