(foto) Încă o realizare la Orhei! Grupe suplimentare la grădinițe pentru ca toți copii să aibă acces la educație preșcolară

7z9a1630_7038631

La grădinița nr.4 „Clopoțelul” din orașul Orhei au fost redeschise, suplimentar, o grupă pentru micuții de 2-3 ani, încăpere care nu a activat timp de aproape 16 ani.

Grupa pentru prichindei a fost deschisă după ce, la adresa Primăriei Orhei, au parvenit numeroase cereri din partea părinților. Încăperea se afla în stare deplorabilă, astfel fiind necesară o reparație capitală.

paturi-1

Prin urmare, lucrărilor de reparație, lansate acum două luni, au fost supuși pereții, tavanul și pardoseala. A fost schimbat sistemul de energie electrică – cabluri, întrerupătoare, corpuri de iluminat. Au fost înlocuite țevile și instalațiile sanitare din baie și a fost aplicată faianță de calitate înaltă. Aici a fost instalat și un boiler, astfel încât copiii să aibă mereu apă caldă. De asemenea, a fost schimbat sistemul de încălzire.

În grupa proaspăt renovată, a fost adus mobilier modern și rezistent – mese, scaune, dulapuri pentru centrul de activitate, dulapuri pentru hainele copiilor, seturi de pat.

paturi-2

Din 14 noiembrie, aici vor fi primiți până la 30 de copii cu vârste de la 2 la 3 ani și le va fi asigurat accesul la educație și joacă.

La redeschiderea grupei au participat reprezentanți ai Primăriei Orhei și fracțiunea majoritară din Consiliul local, “Pentru Orhei”.

În această toamnă urmează să fie deschise, în total, cinci grupe pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Este vorba despre grădinițele nr. 2, 4, 6, 8 şi 12, unde, în prezent au loc lucrări de reparație. Asta după ce primarul de Orhei, Ilan Șor, a luat, în regim de urgență, o decizie, care a prevăzut crearea mai multor grupe în cadrul instituţiilor cu învăţământ preşcolar din oraş.

paturi-3

„Copii sunt viitorul nostru, iar dreptul la educaţie este o normă mai presus de orice, prevăzută în Constituţia Republicii Moldova. Reieşind din condiţiile existente, această problemă va fi soluţionată rapid și cu succes.”, a declarat edilul atunci, prin intermediul avocaților săi.

Astfel, toţi micuții din Orhei vor avea posibilitate să frecventeze instituţiile preşcolare, iar părinții lor nu vor mai fi nevoiți să aștepte luni sau chiar ani de zile pentru ca aceștia să aibă un loc în grădinițe.

paturi-4

În oraşul Orhei sunt 7 instituţii de învăţământ preşcolar şi 7 instituţii de învăţământ gimnazial şi liceal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente