icon

Prim-ministrul Pavel Filip a primit-o pe Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Lucy Joyce

09-11-2016 12:34
2,990

Premierul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Lucy Joyce. Oficialii au abordat aspecte privind colaborarea moldo-britanică şi posibilităţile de aprofundare a dialogului bilateral.

 

În cadrul întrevederii, Prim-ministrul a felicitat diplomatul britanic cu prilejul delegării în Republica Moldova, exprimându-şi încrederea că aceasta va contribui benefic la consolidarea relaţiilor de prietenie dintre cele două ţări. Totodată, Pavel Filip a spus că îşi doreşte ca societatea noastră să preia cele mai bune tradiţii engleze în abordarea valorilor umane. „Îmi doresc ca şi în Republica Moldova să prevaleze ideea de succes prin muncă şi inovație”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri.

 

Totodată, Premierul a vorbit despre importanţa dinamizării dialogului politic bilateral şi a intensificării relaţiilor comerciale. În context, Pavel Filip a mulţumit autorităţilor de la Londra pentru lansarea, în luna aprilie a.c., a Fondului pentru Bună Guvernare, prin intermediul căruia Republica Moldova va primi suport în reformarea sectoarelor sensibile, inclusiv pentru lupta împotriva corupţiei, îmbunătăţirea mediului de afaceri, reforma justiţiei, a sectorului financiar-bancar, energetic, consolidarea administraţiei publice.

 

La rândul său, Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Lucy Joyce, a felicitat Guvernul de la Chişinău cu ocazia aprobării unui Acord cu Fondul Monetar Internaţional, menţionând că autorităţile britanice vor susţine şi în continuare promovarea reformelor şi dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30