Nume
Parola
Vizualizări: 2963
Membrii CRD Centru identifică soluții pentru creșterea capacităților funcționale și fortificarea rolului acestuia în procesul de dezvoltare regională
8 Noiembrie 2016 — Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în comun cu ADR Centru au inițiat două ședințe de lucru cu participarea membrilor CRD din Regiunea Centru, unde se dorește a fi identificate soluții pentru fortificarea capacităților membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru.

Astfel, astăzi, la Ialoveni, în cadrul întrunirii de lucru au participat reprezentanți ai raioanelor Ialoveni, Hîncești, Strășeni,Ungheni, Călărași, Nisporeni și Anenii Noi.

Mâine, 09 octombrie, la Rezina sunt așteptați membrii CRD Centru din raioanele Rezina, Orhei, Telenești, Șoldănești, Dubăsari și Criuleni pentru a fi pusă în discuție aceeași problemă.

Membrii CRD sunt întruniți cu scopul analizării activității CRD Centru, a capacităților funcționale a acestuia, dar și pentru identificarea unor soluții pentru fortificarea rolului CRD ca factor major de decizie pentru dezvoltarea regiunii Centru.

Aceste discuții au generat un șir de idei de îmbunătățire a activității CRD, care urmează să fie sistematizate și propuse tuturor membrilor implicați în procesul de dezvoltare regională pentru a fi analizate.

Participanții la ședință au discutat despre provocările, necesitățile de sprijin din partea GIZ pentru întărirea rolului CRD și măsurile de optimizare ale activității acestuia.

Petru Veveriță, Consultant Național Superior GIZ, a specificat că Domeniul de Intervenție 2 al Proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale 2", implementat de GIZ, prevede ca Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei să acorde suport Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare și Agențiilor de Dezvoltare Regională.

Astfel, aceste ședințe care au scopul de a fortifica rolului Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare, se desfășoară în toate cele 4 regiuni de dezvoltare funcționale din RM. Reprezentantul GIZ a comunicat în cadrul acestei prime întruniri că până la sfârșitul anului 2016, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei mai are prevăzute pe agenda sa, pentru implementare, mai multe activități concrete ce presupun:

Analiza funcțională a CRD-urilor;

Evaluarea necesităților ADR-urilor;

Prezentarea către parteneri a constatărilor;

Elaborarea propunerilor de modificare a regulamentelor de activitate;

Abordarea problemelor legate de motivare

Definirea pachetelor de dezvoltare a capacităților pentru ADR-uri și CRD-uri.

Participanții la ședință au manifestat un interes sporit pentru identificarea soluțiilor de activizare a membrilor CRD, dar și de fortificare a rolului consiliului în luarea deciziilor la nivel regional.