Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Usatîi, în apărarea Maiei…

(VIDEO) Usatîi, în apărarea Maiei Sandu: „Suntem concurenți, dar porcăriile pe care le face Șor cu Plahotniuc nu înseamnă politică”

facebook.com/renato-usatii

Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, afirmă că banii care au fost virați în contul electoral al candidatei PAS, Maia Sandu, de către un anga­jat al com­pa­niei Dufre­mol cu un tre­cut penal, Vea­ce­slav Galoi, constituie o schemă pusă în aplicare de Ilan Șor și Serghei Iaralov, la ordinul lui Vlad Plahotniuc.

Într-un filmuleț video postat pe pagina sa de facebook, Usatîi, care este anunțat în căutare internațională de autoritățile de drept din R. Moldova, susține că va continua să-l  susțină în turul II pe Igor Dodon, nu pe Maia Sandu, dar afirmă că cea din urmă a devenit ținta unui atac de discreditare care a fost pus în aplicare și în 2014, când Partidul Nostru a fost eliminat din scrutinul parlamentar.

„Nu sunt adeptul Maiei Sandu și nu voi fi niciodată, dar am privit ceea ce s-a întâmplat la Chișinău, referitor la finanțarea campaniei Maia Sandu de către acest porc, Ilan Șor, pentru că altfel nu-i poți spune celui căruia într-un mod banditesc îi vin bani în cont. Suntem concurenți politci, dar porcăriile pe care le face Șor cu Plahotniuc nu înseamnă politică, dar proxentism de-al lui Plahotniuc”, a declarat Usatîi.

Liderul PN afirmă că Șor și Iaralov i-au organizat în 2014 o schemă similară, când în contul partidului pe care-l conduce au fost transferați circa 20 mii USD de la un offshore administrat de persoane din Federația Rusă.  Atunci, spune primarul anunțat în căutare internațională, partidul a blocat transferul: „Au vrut să demonstreze că Usatîi a primit peste 20 de mii USD din străinătate. Porcăria a fost organizată anume de acest vagabond din pantalonii lui Plahotniuc cu numele Șor, iar schema a făcut-o împreună cu Iaralov”.