(VIDEO) Țigarete în valoare de circa 13.000 de euro, confiscate de vameși

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajații vamali de la Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău au contracarat cinci tentative de comercializare ilicită în spațiul comunitar a 76.420 de țigarete nedeclarate, care ar fi generat un profit consolidat de circa 13.000 de euro.

Primele două cazuri au fost înregistrate la Sculeni, unde vameșii, cu ajutorul câinelui antitabac Mark, au găsit 33 660 de țigarete mărcile „Rothmans”, „Ritm” și „Plugarul”. Produsele de tutungerie erau disimulate în roata de rezervă, sub bancheta din spate, în pereții laterali și în topedoul a două autovehicule, conduse de către doi
conaționali în vârstă de 24 și respectiv 68 de ani.

Țigări nedeclarate au fost descoperite și pe aeroportul din Capitală, pe acest caz fiind documentați trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani.

În cadrul efectuării controlului bagajelor pasagerilor cursei Chișinău – Milano, vameșii, împreună cu polițiștii de frontieră, au depistat în valizele acestora 42 760 de țigarete „Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere conform legislației în vigoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...