(video) Un tânăr din Căușeni a fost prins cu un sac de canabis și o armă deținută ilegal

foto2-696×352

Un tânăr în vârstă de 25 ani, originar din raionul Căuşeni, este bănuit că ar fi organizat şi desfășurat în complicitate cu alte persoane, trafic ilegal de substanţe narcotice de origine vegetală în Federația Rusă.

Astfel, în urma perchezițiilor desfășurate la domiciliul lui, forțele de ordine au depistat şi ridicat aproximativ un sac cu plante de canabis, care urmau să fie prelucrate în scopul comercializării ulterioare.

De asemenea, polițiștii au ridicat şi un pistol păstrat ilegal, a cărei proveniența urmează a fi stabilită ulterior, precum şi supus unei expertize balistice la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP. În acest context toate probele delicte au fost sigilate la faţa locului.

Actualmente sunt desfășurate acțiuni de urmărire penală şi de investigaţii în contextul stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi complicii acestuia la organizarea şi desfăşurarea traficului ilegal de droguri atât pe teritoriul ţării cât şi peste hotare.

Conform prevederilor penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani, pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente