Cine este consulul român care a fost accident la trecerea de pietoni din Bălți?

trecere-de-pietoni-Milea2

Presa din Republica Moldova și din România a relatat în cursul zilei de vineri despre un accident în care ar fi fost rănit consulul general al României la Bălți, Mihai Baciu. Însă acesta a transmis sâmbătă că nu el ar fi fost implicat în incident, ci un alt consul, Ionel Mitea (responsabil de vize și pașapoarte).

Se pare că acesta a suferit o fractură la picior în urma accidentului rutier şi a prezentat la internare mai multe probleme la nivelul şoldului, fiind transportat la Iași. Acum el se află sub tratament.

„A fost adus la noi, iniţial a fost internat la Terapie Intensivă, dar apoi a fost transferat la Secţia Chirurgie III. Nu este intubat, pacientul cooperează, este în afara oricărui pericol. Din primele investigaţii, a rezultat că are o fractură la picior şi ceva probleme la şold. I se va face un examen CT, pentru a vedea dacă nu există şi leziuni ascunse. Probabil va fi operat”, a spus pentru ZiaruldeIasi managerul spitalului „Sf Spiridon” din Iași, Ioan Bârliba

Consulul român a fost accidentat grav, în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni din Bălţi. Accidentul a fost produs de către un ofiţer de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti. Acesta din urmă a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior şi reţinut de autorităţile locale. După comiterea accidentului, poliţistul şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii aducându-i la cunoştinţă învinuirea de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi părăsirea locului accidentuli rutier”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente