Episcopul Marchel îndeamnă creştinii să nu o susţină pe Maia Sandu: „Prezintă pericol pentru Biserică”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de preoţi, în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel, îndeamnă creştinii să nu fie indiferenţi faţă de viitor, să vină la vot pe 13 noiembrie şi să facă alegerea corectă. Feţele bisericeşti au îndemnat enoriaşii să nu o voteze pe Maia Sandu, spunând că ea prezintă „pericol pentru Biserică”.

Preoţii au declarat că oamenii trebuie să susţină un candidat creştin şi moral sănătos, aşa cum, în opinia lor, este Igor Dodon.

Episcopul Marchel a declarat că Biserica nu se amestecă în politică, nu influenţează deciziile politice, dar vine să le explice oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase şi cine le încalcă. Episcopul Marchel a menţionat că acum alegerea se face între „un creştin şi un necreştin, între un patriot şi un nepatriot”, pentru că, potrivit lui, în aşa fel s-au plasat cei doi candidaţi, potrivit IPN.

Episcopul a insistat că vrea să orienteze creştinii, vrea să le spună că nu este un drept moral-creştinesc să o voteze pe Maia Sandu, care, în calitatea sa de ministru al educaţiei, în anul 2013 a introdus în bibliotecile din ţară o carte pe care episcopul o numeşte nocivă, enciclopedia „Viaţa sexuală”. „Această carte păcătoasă conţine fotografii spurcate”, a remarcat episcopul de Bălţi şi Făleşti.

Episcopul a mai spus că tot Maia Sandu a fost cea care a interzis rugăciunea la festivitatea de la început de an şcolar. Episcopul s-a arătat nedumerit de faptul că pe fosta ministră a deranjat-o agheasma cu care erau stropiţi elevii şi profesorii la început de an şcolar.

Întrebat dacă are binecuvântarea Mitropolitului Vladimir pentru a face aceste declaraţii, episcopul Marchel a spus că în această conferinţă de presă reprezintă Eparhia de Bălţi şi Făleşti şi nu are nevoie de binecuvântarea ÎPS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...