Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata rubricii de astăzi este Victoria Vasilos

„În cadrul celei de-a IV-a ediție a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, la Bălți a avut loc o întrunire la care a fost prezentă și o delegație din Republica Letonia. Oaspeții din Letonia au vizitat câteva primării din raionul nostru precum și cele mai importante atracții turistice cum sunt: „Grota Butești”, „Suta de movile”, Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

Emilia Vieru, primar de Fundurii Vechi a fost gazda unei vizite de studiu a 30 de primărițe din țară, reprezentante a Rețelei Femeilor din cadrul Autorităților Locale din Moldova. Oaspeții au putut afla bune practici și noi strategii de consolidare a femeilor din APL.

În primele nouă luni ale anului curent în raionul Glodeni au fost înregistrate 250 de căsătorii, 94 de divorțuri, 366 de nașteri și 534 de decese.

În zilele noastre rar cine ajunge să conviețuiască 50 de ani împreună, darămite 65. În satul Cobani, bunăoară, soții Andrei și Varvara Chișcă au ajuns în plină toamnă să marcheze nunta de alabastru. Cu acest prilej, rudele au organizat o nuntă frumoasă, la care au asistat și reprezentanți ai APL de ambele nivele. Mirii au primit flori, cadouri și o diplomă pentru toleranță în familie.

Cifre demne de cartea recordurilor. Soții Petru și Elena Rotari din satul Iabloana sunt nani de botez la 580 de copii și nași de cununie la 11 cupluri. Soții nu au refuzat nici o rugăminte a părinților care le-au propus să le încreștineze copilul.

În cadrul expoziției-tîrg internațională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri „FARMER 2016” au fost premiați șase fermieri din raionul Glodeni. De diplome oferite din partea Ministerului Agriculturii s-au învrednicit: Ecaterina Fedoraș, Lilia Negritu, Lidia Nastas, Alexandru Melnic, Ghenadie Liciman și Ina Minciuc.

Până la mijlocul săptămânii curente sfecla de zahăr a fost recoltată de pe o suprafață de 879 ha, din totalul de 1408 ha. În acest an roada medie constituie 29,8 tone per ha. Detalii, citiți în ziarul Câmpia Glodenilor.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG