Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Usatîi își contrazice propriul candidat…

Usatîi își contrazice propriul candidat și recunoaște că a făcut o înțelegere cu Dodon încă acum două luni

Liderul partidului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că îl va susține pe liderul socialist, Igor Dodon în turul doi al scrutinului prezidențial. Primarul de Bălți a recunoscut că acum câteva luni a făcut o înțelegere cu Igor Dodon, pentru ca în turul II, oricine dintre candidați ar fi trecut, să susțină candidatul cu o politică de stânga. Decizia lui Usatîi vine în contradicție cu declarația candidatul PN la șefia statului, Dumitru Ciubașenco, care declara acum trei zile că lide­rul soci­a­list că a intrat în câr­dă­șie cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Pla­ho­t­niuc și că rezul­ta­te­le ale­ge­ri­lor au fost fra­u­da­te de ulti­mul în favoa­rea lui Dodon.

„Astăzi Dodon reprezintă unicul candidat din turul II care susține politica de stânga, candidat care promite anumite lucruri, inclusiv dizolvarea Parlamentului, organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Usatîi.

Acesta a declarat că nu poate să o susțină pe Maia Sandu, acuzând-o că ar fi un „proiect al Washington-ului” și că valorile promovate de aceasta nu îi sunt apropiate, cu excepția unuia, „lupta împotriva regimului Plahotniuc și alegeri parlamentare anticipate”.

Acum trei zile, Dumi­tru Ciu­ba­șen­co, can­di­da­tul lui Usatîi în scru­ti­nul pre­zi­den­ți­al, într-un mesaj pe pagi­na sa de face­bo­ok, l-a învi­nu­it pe lide­rul soci­a­list că a intrat în câr­dă­șie cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Pla­ho­t­niuc și că rezul­ta­te­le ale­ge­ri­lor au fost fra­u­da­te de ulti­mul în favoa­rea lui Dodon.  „Dacă v-ați înțe­les cu Pla­ho­t­niuc și ați decis să mer­ge­ți cu el până la capăt, iar el v-a tră­dat în pri­mul tur, eu ce legă­tu­ră am?”, a replicat Ciu­ba­șen­co la cererea lui Dodon de a-l susține în turul II.

Tot­o­da­tă, Ciu­ba­șen­co a decla­rat că ar putea să-l sus­ți­nă pe Dodon dacă aces­ta va anu­la anun­ța­rea în cău­ta­re inter­națio­na­lă a lui Usa­tîi și dacă este gata să dizol­ve Par­la­men­tul și să orga­ni­ze­ze ale­ge­ri par­la­men­ta­re anti­ci­pa­te.

„Dacă nu, eu ce legă­tu­ră am?  Mer­ge­ți sin­gur îna­in­te cu Pla­ho­t­niuc al vos­tru și nu mă bate­ți la cap!”, a con­chis Ciu­ba­șen­co.