La ce îi folosește Rusiei noua grupare militară ofensivă din Siria?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moscova crează o grupare ofensivă în Siria pentru a oferi sprijin din aer pentru aliații săi, pentru asaltul final asupra orașului sirian Alep, susține expertul militar rus de la Londra, Igor Sutiaghin, pentru Radio Liberty, negând astfel supoziția că armata rusă pregătește o ofensivă terestră la scară largă împotriva Alep.

„Rusia are în Siria doar artilerie grea, lansatoare grele de flăcări și două batalioane de infanterie. Prea puțin pentru a angaja lupte terestre chiar și împotriva unei grupări teroriste mici, ca să nu mai vorbim despre o ofensivă pe scară largă. Rusia concentrează acolo forțe pentru a oferi sprijin aerian puternic trupelor siriene și iraniene. Implicarea cu forțele terestre în operațiunea din Siria, …nu cred că Vladimir Putin va risca să-și submineze poziția politică internă”, susține expertul.

De aceea este dublată gruparea aviatică rusă în Siria, este trimis portavionul „Admiral Kuznețov”. E drept, el transportă doar o duzină de aeronave, dar oricum este cu 30 la sută mai mult față de puterea de foc actuală din Siria.

„Da, vor fi bombardamente grele din aer. Da, vor fi total neselective, orașul va fi ras așa cum cândva s-a distrus Groznâi și alte orașe din Cecenia. Toate acestea vor fi. Dar cred că „treaba murdară” de pe teren va fi făcută de trupele siriene și iraniene. Rusia se va menține la distanță, va arunca bombe și va ucide din aer”, dezvoltă Sutiaghin.

Potrivit expertului, Rusia desfășoară în Siria, în sistem de rotație, un total de trei batalioane. Aproape întotdeauna există un batalion de pușcași marini, pe bază de rotație – un batalion de parașutiști, sau infanteriști, iar uneori este prezent un batalion de recunoaștere a brigăzii de infanterie mecanizată a armatei ruse. În plus, personalul de la sol al bazei aeriene. În plus, armata rusă desfășoară forță de artilerie – cel puțin două divizioane de artilerie grea – 36 de piese de artilerie. Eventual, mai există cel puțin o baterie de aruncătoare grele de flăcări – 6 piese. În total, este vorba despre aproximativ 4.500 militari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...