(video) Test Drive: Hyundai Creta – Premieră

Autor: Constantin Mihalachi, Foto: Igor Rotari
Atunci când vine vorba despre crossoverele compacte, Hyundai nu putea privi dintr-o parte cum alți constructori auto își cresc vânzările pe seama acestora. Anume acest segment de mașini înregistrează lună de lună cea mai mare creștere de vânzări în Europa, iar unde mai pui că în a doua jumătate a acestui an crossoverele compacte au întrecut vânzările fraților mai mari.

Avantajele sunt vizibile. Mulțumită dimensiunilor compacte ale acestor mașini putem circula ușor prin traficul aglomerat din orașele mari, în timp ce în vacanță putem merge cu ele oriunde, chiar și în locurile cu teren mai accidentat.

Din acest motiv, având experiența uluitoare a lui Santa Fe și Tucson în spate, Hyundai a intrat în luptă cu rivalii săi împreună cu noua Creta o mașină cu un design atrăgător care promite multe avantaje. AutoBlog.MD este primul site auto din Moldova care a testat noul model și iată ce impresii a produs.

Interiorul Cretei îmi este foarte apropiat de cel al modelului Elantra. Însă față de aceasta poziția la volan este mai înaltă, ceea ce permite o vizibilitate mai bună asupra drumului.

mk3_7077

Bordul este bine gândit, cadranul de bord este plăcut la vedere și foarte informativ mulțumită ecranului montat între vitezometru și turometru. Per total este foarte comod să utilizezi această mașină zi de zi, un vehicul care la sigur va deveni un partener de încredere pentru cel de la volan și pasagerii săi.

Nu ar trebui să uit nici de spațiile de depozitare din interior. Cei de la bord au o sumedenie de locuri unde pot depozita obiectele mici, în special pasagerii față care pot lăsa cheile, telefonul mobil și multe alte lucruri în spațiul de lângă levierul cutiei de viteze.

În țara noastră cel mai popular motor va fi versiunea de 1.6 litri care livrează 123 de cai putere ce promite un consum de combustibil mixt de 7 litri la 100 de kilometri parcurși. După mine este cea varianta cea mai optimă dacă este să luăm în calcul taxele, performanțele și consumul.

mk3_7014

Astfel, iată că cu doar 15.500 de euro puteți dispune de un crossover frumos, încăpător și care este însoțit de garanția de 4 ani sau 100.000 de kilometri în Moldova.

Dacă decideți să procurați maşina în rate, vă recomandăm programul de finanţare oferit de Raiffeisen Leasing cu doar 6.7% dobîndă anual. Astfel, cu un avans de 40 la sută, va trebui să achitați din start 6.200 de euro, pentru ca ulterior să mai plătiţi câte 415 euro timp de 24 de luni.

Trecând la asigurare, vă recomandăm să apelați la RapidAsig.md, brokerul de asigurări cu cele mai calitative servicii. Astfel, costurile de asigurare obligatorie ar fi de 694 de lei, în timp ce asigurarea CASCO vă va costa 620 de euro în primul an.

Galerie foto

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/