Percheziții la posturile vamale Leușeni și Sculeni: 7 persoane au fost reținute. Serviciul Vamal inițiază propriile anchete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii și ofițerii Anticorupție au descins marți dimineața, 1 noiembrie, la posturile vamale Leușeni și Sculeni. Până la această oră au fost reținute șapte persoane, cinci vameși și doi agenți economici, potrivit Angelei Starinschi, șefa Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție.

Mai devreme, la posturile vamale s-au format cozi de zeci de mașini. Angela Starinschi informează că acum ambele posturi vamale activează în regim normal, iar operațiunea continuă.

Acum câteva săptămâni, procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au efectuat și alte rețineri de amploare, cum ar fi reținerea a 28 de vameși de la posturile vamale Tudora și Palanca.

Serviciul Vamal s-a autosesizat în urma perchezițiilor operate de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni și a dispus inițierea a două anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor ilegalităților invocate.

De asemenea, la solicitarea organelor de anchetă a fost acordată asistența Direcției securitate internă, subdiviziune din cadrul Serviciului Vamal responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul angajaților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...