Usatîi decide vineri pe cine susține în turul 2; Dodon merge la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că încă nu a decis pe cine va susține în turul 2 al alegerilor prezidențiale, dar că îl așteaptă la Moscova pe Igor Dodon, pentru a discuta cu aceasta.

Într-o intervenție video pe Facebook, Usatîi s-a arătat dezamăgit de felul în care a decurs scrutinul prezidențial, în care candidatul său Dumitru Ciubașenco a acumulat 6% din voturi.

„Am vorbit astăzi cu Igor Nikolaieici, el vineri va veni la Moscova. O să vedem ce a zis astăzi în conferința sa de presă, ce au spus oamenii săi pe Facebook. Sunt mai multe chestiuni. A promis că va face tot posibilul ca Plahotniuc să plece din țară, dacă ajunge președinte”, a declarat Usatîi, menționând că nu a discutat și cu Maia Sandu.

El a mai spus că va susține un candidat de la care va cere să-și respecte promisiunile făcute și pe care va face presiuni în cazul în care ajunge președinte.

„Avem de ales între un politician care e proiectul americanilor și unul care e vrea apropierea de Rusia. Dacă vom susține pe cineva în turul 2, atunci vrem să știm că el va face ceva dacă ajunge președinte. Noi trebuie să scăpăm de Plahotniuc, care este protejat de SUA”, a mai spus primarul de Bălți.

Susținerea lui Usatîi se poate dovedi decisivă în turul 2, în condițiile în care candidatul său, Dumitru Ciubașenco, a obținut peste 85 de de mii de voturi în scrutinul de duminică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...