Iurie Leancă: „Am încercat cu orice preț să împiedic victoria lui Dodon. În turul doi votez pentru Maia Sandu”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul PPEM Iurie Leancă mulțumește alegătorilor care l-au votat în cadrul scrutinului prezidențial de duminică și spune că în turul II al scrutinului o va susține pe Maia Sandu, candidatul forțelor antioligarhice.

Iurie Leancă a ținut să precizeze că nu s-a retras în favoarea Maiei Sandu până în primul tur al scrutinului, de teamă că socialistul Igor Dodon ar fi putut câștiga alegerile de duminică. Totodată, acesta spune că, astfel, a „contribuit la eșecul unui marș triumfal al lui Dodon”.

„Știam că voi aduce daune carierei mele politice, dar am mers în campanie pentru interesul cetățenilor. Nu m-am retras în favoarea Maiei Sandu de teamă că electoratul meu nu s-ar fi orientat imediat către aceasta. Aceste 3% acumulate reprezintă electoratul loial și dur. Acești oameni ar fi putut să rămână acasă, dar nu au făcut-o. Am încercat cu orice preț să împiedic victoria lui Dodon din primul tur și vreau să cred că și eu am contribuit la eșecul unui marș triumfal al lui Dodon”, a declarat Iurie Leancă.

Liderul PPEM spune că în turul II al scrutinului o va susține pe Maia Sandu și își îndeamnă susținătorii să facă la fel.

„Maia Sandu are șanse să lupte cu Igor Dodon și să acumuleze procentele care îi despart. Ea reprezintă ultima șansă de a evita o domnie a lui Dodon în Republica Moldova. Eu o voi vota pe Maia Sandu și invit susținătorii mei să facă la fel. Îndemnați prietenii și rudele să o voteze pe Maia Sandu, deoarece acum fiecare vot contează”, a mai spus acesta.

Leancă a precizat că până în turul doi al alegerile prezidențiale actorii politici ar trebui „să lase în urmă toate supărările”, dacă vor să-l înfrângă pe socialistul Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...