Au vrut să exporte ilegal în Ucraina deşeuri de metale neferoase. Trei persoane din Lipcani, reţinute// VIDEO

O femeie de 44 de ani și doi bărbați de 40 și respectiv de 41 de ani, din Lipcani, au fost reținuți în flagrant în timp ce intenționau să exporte, pe cale ferată, metale neferoase. Persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Timp de șase luni, oamenii legii au documentat o schemă infracţională de colectare şi export prin contrabandă a resturilor şi deşeurilor de metale neferoase şi a bateriilor de acumulatoare uzate, de către un grup infracțional, din care fac  parte cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai Ucrainei.

La 26 octombrie, forțele de ordine au reținut în flagrant o femeie care s-a dovedit capul grupului și doi bărbați care intenţionau să exporte în Ucraina, pe cale ferată, resturi şi deşeuri de metale neferoase. Marfa fiind încărcată în ascunzişurile special amenajate în vagoanele trenului Larga-Cernăuţi.

În această perioadă, membrii grupului au exportat ilegal marfă în sumă de circa un milion de lei.

Ca urmare a percheziţiilor, efectuate la opt membri ai grupării, au fost depistate şi ridicate resturi şi deşeuri de metale neferoase, baterii de acumulatoare uzate, înscrisuri de ciornă, mijloace băneşti provenite din activitatea infracţională a acestora.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Persoanele date riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

[youtube id=”pAzZMQuSuj8″ start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.