Diacov: Scoaterea lui Marian Lupu din cursa electorală a simplificat alegerea cetățenilor

diacov
Foto: Dumitru Diacov PC: europalibera.org

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susține că atât el, cât și alți membri de partid, nu au susținut ideea de a-l scoate pe Marian Lupu din cursa electorală, dar în același timp susține că aceasta a simplificat alegerea cetățenilor.

„Eu cred că nu se va termina competiția din primul tur. Eu cred că în turul II cei doi candidați (Sandu și Dodon, n.r.) se vor putea deschide mai mult în fața alegătorilor. Lupu a simplificat alegerea cetățenilor care acum  s-au împărțit în două tabere și sondajele au arătat că 30% se duceau spre Maia Sandu și peste 40% se duceau spre Dodon”, a declarat Diacov în cadrul unei intervenții LIVE la TV7.

În contexul în care candidatul democraților s-a retras din campanie, președintele de onoare al PDM spune că, potrivit profilului votanților democrați, aceștia ar vota mai mult pentru Igor Dodon, pentru că este un partid de centru stânga, iar mesajele PDM se aseamănă cu cele ale socialiștilor. „Pe de altă parte, este confruntarea pe tema cursului european – uniunea vamală și alegătorii noștri au altă opțiune și anume mesajele candidatului european Maia Sandu”, a conchis sursa.

La final, Diacov a menționat că la partid se va discuta„ sincer” despre rezultatele alegerilor. „PDM ar trebui să fi avut o opțiune finală”, a subliniat Diacov.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente