Recrutau femei pe care le transportau în Rusia, la cerşit! O femeie și feciorul acesteia, reţinuţi

O femeie de 57 de ani și feciorul acesteia de 30 de ani din comuna Bubuieci au fost reținuți de către ofițerii de investigații. Cei doi erau recrutau femei din Moldova şi le transportau în Rusia, unde le obligau să cerşească.

Femeia, care era și capul grupului infracțional a fost arestată pentru 30 de zile, iar bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Astfel, oamenii legii au stabilit că traficanţii timp de un an, sub pretextul angajării la un loc de muncă în domeniul comerţului, cu un salariu bine plătit, au recrutat mai multe femei, care ulterior le transportau în Federaţia Rusă, regiunea Lipeţk.

Ulterior, folosindu-se de poziţia de vulnerabilitate a victimelor, traficanţii au obligat femeile să cerşească. Astfel, în comun cu alte potenţiale victime, femeile fiind deghizate în călugăriţe, cerşeau în locurile aglomerate din oraşul Lipeţk. Iar banii acumulaţi în urma cerşitului erau ridicate în întregime de traficanţi.

În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine, au fost depistate copii de acte de identitate a mai multor persoane (care la fel ar putea fi victime a traficului de fiinţe umane în scop de exploatare în cerşit), suporturi de informaţie şi sume mari de bani.

Până în prezent, ofițerii de investigații au identificat trei victime cu vârsta cuprinsă între 22 și respectiv 45 de ani.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile date riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

[youtube id=”aVu1eAbK_NM” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.