(VIDEO) Mai multe femei din Moldova au fost impuse să cerșească în Rusia, fiind deghizate în călugărițe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie de 57 de ani și feciorul acesteia de 30 de ani, domiciliați în comuna Bubuieci și orașul Ialoveni, specializați în traficul de persoane în scop de exploatare în cerşit au fost reținuți de către ofițerii de investigații. Femeia, care era și capul grupului infracțional a fost arestată pentru 30 de zile, iar bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Traficanţii au recrutat timp de un an mai multe femei, prin înşelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă în domeniul comerţului, cu un salariu bine plătit. Acestea au fost ulterior transportate în Federaţia Rusă, regiunea Lipeţk.

Femeile erau deghizate în călugărițe și impuse să cerșească în locuri aglomerate din Lipeţk. Banii acumulați în urma cerşitului erau luate de traficanţi.

În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine au fost depistate copii de acte de identitate a mai multor persoane (care la fel ar putea fi victime a traficului de fiinţe umane în scop de exploatare în cerşit), suporturi de informaţie şi sume mari de bani.

Până în prezent, ofițerii de investigații au identificat trei victime cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...