Marian Lupu, scos din cursa electorală: Pe buletinele de vot va fi aplicată ștampila „Retras”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul prezidențial al PD, Marian Lupu, a fost retras din cursa electorală. Acesta va figura însă în buletinul de vot, dar va avea mențiunea „retras”.

Comisia Electorală Centrală a abrogat decizia cu privire la înregistrarea lui Lupu în calitate de concurent electoral, după ce tot astăzi Curtea de Apel a emis o hotărâre prin care a fost aprobată solicitarea lui Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală.

Potrivit deciziei CEC, candidatul PD va figura, totuşi, în buletinul de vot, dar în dreptul numelui său va fi aplicată menţiunea „retras”.

Marian Lupu a anunțat, la 26 octombrie, că se retrage din cursa electorală, precizând că decizia a fost luată în urma analizei ultimelor sondaje, care arată că „există riscul” ca alegerile să fie câștigate de către liderul socialist, Igor Dodon.

„Datele pe care le avem astăzi arată că doamna Maia Sandu are șanse mai mari de a-l învinge pe Igor Dodon în turul 2, pornind de la un bazin mai larg pe care îl poate atrage. Candidatul de dreapta care intră în turul 2 are nevoie de fiecare vot pentru a învinge. Obiectivul PDM este de a câștiga candidatul proeuropean cu cele mai mari șanse”, a declarat Marian Lupu.

Lupu i-a îndemnat pe membrii PDM să susțină candidatul „proeuropean cu șanse”, care „lucreze în interesul țării” și să nu o „dezbine”. Este interesant că anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a spus că decizia este una în vederea „consolidării vectorului european al țării”.

Maia Sandu a refuzat ajutorul celor din PD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...