Ce a discutat Marian Lupu cu liderii socialiștilor europenii

Marian Lupu
Foto: pan.md

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a informat liderii social-democrați europeni despre retragerea lui din competiția pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova de pe 30 octombrie 2016.Președintele PDM a reafirmat că decizia retragerii a fost motivată de dorința de a susține vectorul european al Republicii Moldova, de încercarea de a crește șansele alegerii unui președinte pro-european în țara noastră.

În acest sens, președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a avut o serie de discuții telefonice cu Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, precum și cu Victor Boștinaru și Knut Fleckenstein, vicepreședinți ai Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Liderul democrat a spus totodată că aceleași analize sociologice au arătat un potențial mai mare al candidatului Maia Sandu de a strânge voturile electoratului pro-european în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. El a precizat că este o retragere tactică, prin care PDM contribuie cum poate mai bine la efortul electoral al forțelor pro-europene, la efortul de a stopa alegerea în funcția de președinte a candidatului anti-european Igor Dodon. Marian Lupu a specificat că adresarea lui către cetățeni de miercuri după-amiază a conținut îndemnul direct către simpatizanții săi de a vota duminică pentru cel mai bine plasat candidat pro-european.

Conducătorii socialiști Serghei Stanișev, Victor Boștinaru și Knut Fleckenstein au luat act de gestul președintelui PDM și l-au apreciat ca pe un pas în favoarea vectorului european al Moldovei. Ei și-au exprimat încrederea că PDM va rămâne un partid unit și puternic, reprezentant de bază al social-democrației moldovenești și susținător, în calitate de principală forță de guvernare, al măsurilor de apropiere a Moldovei de Uniunea Europeană. Liderii socialiști cu care a discutat Marian Lupu au afirmat că vor transmite mesajul președintelui democrat către Martin Schulz, președintele Parlamentului European și către Gianni Pittella, președintele Grupului Alianției Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentului European.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente