A îmbrâncit educatoarea și a răpit un copil de la o grădiniţă din Leova. Un cetățean al Federației Ruse, reţinut

Un copil de patru ani a fost răpit joi, 27 octombrie, de la o grădiniţă din raionul Leova. Un cetăţean al Federaţiei Ruse, care ulterior s-a dovedit a fi tatăl minorului, a îmbrâncit educatoarea și directoarea grădiniţii şi a răpit copilul, pentru a-l duce în Federaţia Rusă.

Inspectorii de patrulare au reţinut automobilul, la volanul căruia se afla suspectul, după două  ore, într-un sat din raionul Comrat.

Astfel, ieri, 27 octombrie curent, în jurul orei 13:00, în Inspectoratul de Poliţie Cahul a parvenit informația telefonică de la o femeie în vârstă de 43 de ani, locuitoare a raionului Leova. Aceasta a declarat polițiștilor, că fostul ei concubin de 42 de ani, cetățean al Federației Ruse, i-a răpit copilul de doar 4 ani, care se afla la grădiniță. Concubinul a îmbrâncit educatoarea și directoarea, după care a răpit forțat copilul și a părăsit teritoriul grădiniței.

Imediat, ofițerii Batalionului de patrulare Sud au întreprins măsuri în vederea depistării minorului răpit și însoțitorului său. În mai puțin de două ore, în satul Bugeac, raionul Comrat, a fost stopat automobilul de model „Skoda Fabia” la volanul căruia se afla suspectul, iar pe bancheta din spate a mașinii – fiul său minor.

Interogat, suspectul a declarat inspectorilor de patrulare că avea intenția să părăsească imediat teritorul țării împreună cu fiul său, care are inclusiv și cetățenia Federației Ruse.

La moment actual, bărbatul este reținut și documentat. Conform legislației, suspectul riscă amendă de 6 000 de lei sau muncă neremunerată de până la 240 de ore sau închisoare de până la 6 luni.

infractor

minor rapit

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.