(VIDEO) Emisiunea interzisă de Plahotniuc, publicată pe internet de Usatîi; Primarul de Bălți face noi dezvăluiri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Emisiunea care urma să fie prezentată la postul de televiziune N4, cu participarea primarului de Bălți Renato Usatîi, a fost publicată pe internet chiar de către acesta, după ce conducerea canalului a decis s-o anuleze, din „motive tehnice”.

Potrivit lui Usatîi, emisiunea a fost anulată la indicația directă a oligarhului Vladimir Plahotniuc, care s-ar fi speriat de dezvăluirile pe care primarul de Bălți le-a făcut.

În această emisiune, Renato Usatîi a vorbit despre un dosar deschis în care ar figura Plahotniuc în calitate de bănuit ca șef al unui „sindicat al killerilor”, care ar fi comandat și asasinarea controversatului om de afaceri Gherman Gorbunțov.

Au fost publicate și discuții, inclusiv una cu Vitalie Proca, din care reiese că killerul ar încerca să facă o înțelegere cu autoritățile, iar în schimb să dezvăluie cine stă în spatele tentativei de asasinat a lui Gorbunțov. Potrivit lui Usatîi, din aceste dezvăluiri reiese că anume Plahotniuc stă în spatele acestor acțiuni.

Primarul de Bălți spune că Plahotniuc a aflat despre intențiile lui Proca și în consecință i-a intentat un dosar penal la Chișinău, pentru a deturna ancheta (de la min 13:40).

El a mai declarat că autoritățile de la Chișinău ar fi încercat să-l răpească din Moscova, transportându-l până în Belarus, iar ulterior să fie extrădat în Republica Moldova și arestat.

De asemenea, el vorbește și despre felul cum „omul lui Plahotniuc”, Valeriu Zubco, a fost pus procurorul general, cu implicarea fostului lider AMN Serafim Urechean, precum și a interlopului Karamalak.

Emisiunea integrală, inclusiv o nouă înregistrare cu Plahotniuc, care vorbește despre felul în care controlează procurorii (min. 53), poate fi văzută mai jos.

Plahotniuc nu a comentat dezvăluirile lui Renato Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...