Haz de necaz! Locuitorii Bălțiului sunt invitați să sune la poliție dacă îl văd pe Usatîi

Cetățenii orașului Bălți sunt îndemnați să sune pe numărul poliției 902 în cazul în care îl vor vedea pe primarul orașului în care locuiesc, Renato Usatîi.

Bloggerul Dragoș Galbur a publicat o fotografie făcută în centrul orașului Bălți unde este panoul cu cei mai căutați infractori, printre care se găsește și poza liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Astăzi pur și simplu am izbucnit în râs când am văzut că poliția din Bălți a plasat imaginea lui Renato Usatîi printre tâlhari, impostori și criminali, solicitând populației să sune 902 în caz că-l observă pe primar undeva. E atât de haios! Acest panou este amplasat chiar în centrul orașului. Amintesc că Renato Usatîi încă este primarul în exercițiu a municipiului Bălți, chiar dacă a fugit din țară și este dat în căutare internațională”, a scris Dragoș Galbur pe blogul său.

Acesta aduce aminte și de ce poza primarului de Bălți a ajuns pe acest panou. „Pe 24 octombrie, pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Judecătorii au dat curs demersului procurorului Vitalie Busuioc care a solicitat eliberarea mandatului.

Astfel, conform deciziei instanţei, Renato Usatîi ar urma să fie reţinut şi să fie închis pentru 30 de zile în Penitenciarul numărul 13 din Chişinău. Mai mult ca atât, magistraţii au emis şi un mandat de arest internaţional pe numele lui Usatîi. Procurorii motivează necesitatea eliberării mandatului de arest prin faptul că politicianul nu s-a prezentat la audierile la care era invitat.

Dosarul în care este vizat Usatîi are legătură cu cazul asasinului Vitalie Proca. Procurorii susţin că Proca, condamnat la 21 de ani pe teritoriul României pentru tentativă de omor în 2012, ar fi primit 100.000 de euro de la nişte intermediari, pentru a oferi declaraţii false pe dosarul privind tentativa de asasinare a lui Gherman Gorbunţov, omul de afaceri pe care a încercat să-l asasineze în anul 2011, dar care a scăpat cu viaţă. Atunci Gorbunţov declara că Usatîi ar fi pus la cale omorul”, a scris Galbur.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.