Maia Sandu şi Andrei Năstase le-au vorbit locuitorilor din raionul Criuleni despre ce trebuie să facă un candidat al forţelor antioligarhice, dacă ajunge preşedinte.

„A venit timpul să aducem la conducere oameni corecţi, oameni care nu merg în aceste funcţii pentru a se îmbogăţi, oameni care au demonstrat că atunci când au fost într-o funcţie sau alta, nu s-au băgat în buzunarul statului sau în buzunarul oamenilor. Avem nevoie de un preşedinte independent, pe care nu-l controlează nimeni din spate, de un preşedinte integru şi de un preşedinte inteligent. De un preşedinte al întregii ţări, care se preocupă de interesele tuturor”, a declarat Maia Sandu.

„Avem astăzi o şansă ca de aici, de la preşedinţie, să începem curăţarea totală a ţării. Noi avem toate instituţiile capturate, toate îndeplinesc aceleaşi indicaţii. Să nu credeţi că vreo hotărâre de guvern ajunge în Parlamentul Republicii Moldova, cum este cea de punere pe umerii oamenilor a miliardelor furate, fără ca să treacă pe la GBC. Şi de ce această grabă de a pune pe umerii oamenilor miliardele furate? Pentru că, dacă s-ar fi lăsat după alegeri, venea un preşedinte care punea piciorul în prag şi spunea că nu trece o asemenea lege”, a precizat liderul mişcării protestatare, Andrei Năstase.

Referindu-se la retragerea candidatului PD din cursa electorală, locuitorii din Criuleni au spus că îşi dau seama că este vorba despre o farsă şi că, de fapt, această formaţiune ar avea un alt scop.

Şefa Serviciului de presă al Partidului Democrat nu a răspuns la telefon pentru comentarii, iar Igor Dodon a negat, anterior, că ar fi candidatul pe care mizează PD. Totodată, purtătorul de cuvânt al CEC a respins acuzaţiile privind fraudarea scrutinului.

Întâlnirile la care participă Maia Sandu şi Andrei Năstase vor continua şi mâine. Astfel, la ora 14:00, ei vor discuta cu sătenii din Risipeni, raionul Făleşti, la Casa de Cultură din localitate.