„Prezidenţialele se desfăşoară în două planuri: geopolitic şi antioligarhic. În campanie, mesajul antioligarhic l-a surclasat pe cel geopolitic. Oligarhia moldovenească e în panică. Pentru a schimba accentele campaniei, este sacrificat, fără nicio tăgadă, Lupu. Prin pretinsa susţinere a PD, este oferit un fruct otrăvit candidatului antioligarhic, Maia Sandu, oferta PD fiind imediat respinsă. O reacţie categoric corectă. Însă este nevoie de o adresare de acceptare şi susţinere pentru alegătorii PD care, eliberaţi de ”legământul cu partidul”, devin, firesc, alegătorii Maiei Sandu”, susţine Anatol Ţăranu.

Totodată, expertul în politică îndeamnă oamenii să nu deznădăjduiască, pentru că „şi planul B al oligarhiei poate fi dejucat”.

„Abandonarea prematură a scrutinului de către candidatul oligarhiei, Marian Lupu, este o victorie zdrobitoare a partidei antioligarhice şi a Maiei Sandu. Planul „A” al oligarhiei moldoveneşti a fost dejucat. Rămâne în picioare planul „B”, Igor Dodon, care este varianta de rezervă a oligarhiei. Dejucarea acestei variante de salvare a oligarhiei poate să se producă doar printr-o mobilizare exemplară a moldovenilor. Sus capul, cetăţeni, înainte ne aşteaptă izbânda!”, a conchis comentatorul politic.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.