11:41:14 23.04.2024
Stiri

Uleiul de ricin REGENEREAZĂ părul şi îngrijeşte pielea

Știri 26.10.2016 16:30 Vizualizări5434 Autor: Ziarul National


Uleiul de ricin REGENEREAZĂ părul şi îngrijeşte pielea Sursa: frunza-verde.ro

Uleiul de ricin are efecte puternice pentru regenerarea părului şi îngrijirea pielii şi a unghiilor dar tocmai datorită puterii sale trebuie folosit cu mare atenţie

Uleiul provine din seminţele de ricin, o plantă cultivată în India, în Asia, Brazilia şi în unele ţări africane. Este un ulei fără gust şi foarte dens . Mai este cunoscut popular şi sub numele de ulei de castor.
Uleiul de ricin este folosit mai ales pentru îngrijirea pielii şi pentru masaj (diluat cu un alt ulei vegetal). Fiindcă este foarte puternic, uleiul de ricin nu trebuie consumat decât în cantitate foarte mică. Deoarece acest ulei nu poate fi conservat pentru mult timp, el trebuie cumpărat în cantitate mică. Nu se foloseşte niciodată în bucătărie la prepararea bucatelor.

Ulei de ricin pentru îngrijirea pielii

Uleiul de ricin se potriveşte tuturor tipurilor de piele. Totuşi, este preferabil să îl amestecaţi cu ulei de migdale dulci, în special atunci când îl aplicaţi pe pielea copiilor. Amestecaţi o parte de ulei de ricin cu şase părţi ulei de migdale dulci.

Binefacerile uleiului de ricin pentru sănătate

Uleiul de ricin a fost folosit mult timp pentru efectele sale laxative dar este un purgativ violent, de aceea nu este recomandat pentru această indicaţie.
Folosit pentru masaj, uleiul de ricin reduce durerile musculare. Pentru un astfel de masaj amestecaţi două părţi de ulei de ricin cu opt părţi de ulei de migdale dulci.
Pentru a elimina tensiunea musculară masaţi câteva minute zona afectată cu ulei de ricin cald. Prin apăsarea pielii tensiunea dispare de la sine.
Pentru a elimina un chist, trebuie masată zona timp de cinci minute în fiecare zi cu ulei de ricin cald, până când acesta intră în piele.
Pentru a scăpa de un neg, se aplică pe acesta un tampon de bumbac îmbibat în ulei de ricin amestecat cu bicarbonat de sodiu şi se fixează cu ajutorul unui pansament. Se schimbă pansamentul de două până la patru ori pe zi, până la dispariţia completă a negului.
Folosit cald pentru masaj localizat, uleiul de ricin reduce durerile provocate de artrită, umflăturile degetelor, tensiunea musculară şi durerile articulare.
Puţin ulei de ricin cald, pe o bucăţică de vată introdusă în ureche calmează durerea cauzată de otite şi grăbeşte vindecarea infecţiilor urechii.
Aplicat pe picioare, uleiul de ricin calmează şi vindecă bătăturile.

Ulei de ricin – sfaturi pentru frumuseţe

Uleiul de ricin este foarte bogat în nutrienţi şi pătrunde rapid în piele. El contribuie la atenuarea petelor brune de pe piele.
Poate fi folosit ca şi demachiant. Trebuie să clătiţi bine faţa pentru a evita ca ochii să fie umflaţi câteva ore mai târziu. Este foarte bun pentru îndepărtarea produselor de machiaj rezistente la apă.
Două părţi de ulei de ricin şi opt părţi de migdale dulci formează un ulei de masaj ideal pentru tratarea obezităţii şi celulitei.
Pentru a trata călcâiele aspre şi crăpate masaţi-le cu ulei de ricin cald, în fiecare zi.
– utilizaţi o mică cantitate pentru a elimina tensiunea locală
– amestecaţi cu alte uleiuri vegetale pentru masaj
– este un foarte bun produs natural pentru frumuseţe.

Tratament naturist pentru cearcăne cu ulei de ricin

Acest tratament naturist foarte eficient împotriva cearcănelor presupune ca uleiul de ricin să fie amestecat cu puţin ulei de cocos şi apoi se masează zona de sub ochi cu acest amestec, până când compoziţia este absorbită în piele. Tratamentul se aplică în fiecare zi şi elimină complet semnele oboselii de pe chipul tău.

Îngrijirea părului şi a unghiilor cu ulei de ricin

Este un ulei pentru frumuseţe foarte folosit de mai mult timp în Antile şi Africa. Este folosit mai ales pentru îndreptarea părului gros şi creţ. Uleiul de ricin este perfect pentru părul uscat, devitalizat, cu vârfurile despicate, sau foarte fragil.
Acest ulei favorizează creşterea genelor şi sprâncenelor.
Uleiul de ricin este foarte eficient şi pentru protejarea unghiilor.

Ulei de ricin – Tratament pentru creşterea părului

O terapie de succes împotriva căderii părului sau a calviţiei moştenite genetic este un tratament cu ulei de ricin.Părul va căpăta o rezistenţă sporită prin aplicarea câtorva picături de ulei de ricin la rădăcinile firelor de par şi asupra scalpului. Folosit regulat, uleiul de ricin ajută la regenerarea firelor de par, previne despicarea vârfurilor firului de păr şi deteriorarea generală a podoabei capilare din cauza stresului sau a unor boli. Tratamentul cu ulei de ricin este de asemenea indicat ca terapie pentru calviţia moştenită genetic şi pentru tratarea scalpului şi a părului uscat

Tratament pentru par cu ulei de ricin – etape pentru o eficientă maximă

– Folosind vârfurile degetelor se vor aplică 8-9 picături de ulei de ricin (cam o linguriţă) pe scalpul proaspăt spălat şi la rădăcinile firelor de păr.
– Se va masa uşor scalpul până când uleiul de ricin se va distribui uniform pe toată pielea capului şi la rădăcinile firelor de păr.
– După aplicarea uniformă a uleiului de ricin, capul se va acoperi cu o bonetă din material plastic, iar peste aceasta vă puteţi înveli capul cu un prosop pentru a nu vă incomoda în caz că doriţi să dormiţi cu el aplicat peste noapte pentru a-i lăsa timp să acţioneze. Oricum, trebuie să-l suportaţi minim 15-20 de minute pentru a lăsa timp uleiului de ricin să transmită întregul potenţial terapeutic scalpului şi firelor de par.
– La îndepărtare, vă veţi spăla bine pe cap cu şampon pentru a îndepărta complet uleiul de ricin
– Tratamentul se va repeta săptămânal timp de 7-8 săptămâni pentru ca rezultatul să fie vizibil şi efectul maxim.
Sfaturi: În caz că-i suportaţi greu mirosul înainte de aplicare, puteţi amesteca uleiul de ricin cu ulei de migdale, de struguri sau un alt ulei esenţial parfumat.
La aplicare nu folosiţi ulei de ricin în exces pentru că apoi va fi greu să-l îndepărtaţi prin spălare.

Tratarea rănilor şi ulceraţiilor cu ulei de ricin

Compuşii puternici ai uleiului de ricin grăbesc cicatrizarea şi vindecarea rănilor. Pentru aceasta tratamentul constă în a pune un tampon de vată sau tifon îmbibat în acest ulei şi lăsat pe rană sau ulceraţie peste zi.

Tratarea constipaţiei cu ulei de ricin

Uleiul de ricin poate combate eficient această afecţiune de care sunt afectate în principal femeile. Programul solicitant la serviciu, alimentaţia incorectă, stresul şi modul de viaţă sedentar, sunt doar câteva dintre cauzele constipaţiei. Este indicat ca în astfel de situaţii să faceţi o cură cu ulei de ricin.
Trebuie luate una-două linguriţe din acest produs zilnic, vreme de o săptămână. Faceţi apoi o pauză de încă o săptămână şi reluaţi acest tratament naturist.

Uleiul de ricin remediază petele pigmentare cauzate de afecţiunile hepatice

Pentru a elimina petele cauzate de afecţiuni hepatice se masează zilnic cu ulei de ricin zona afectată de aceste pete timp de 15-20 minute, până la obţinerea coloraţiei normale a pielii. Acest tratament oferă rezultate remarcabile în doar câteva săptămâni spun dermatologii.

Precauţii în folosirea uleiului de ricin

Acest ulei nu poate fi consumat decât în cantităţi foarte mici deoarece are o acţiune laxativă şi purgativă. De aceea, nu trebuie consumat dacă sunteţi alergici sau aveţi o intoleranţă la laxative.
Copiii sub 12 ani nu trebuie să consume ulei de ricin decât cu acordul medicului. Femeile însărcinate şi cele care alăptează nu trebuie să consume acest ulei.

Sursa: frunza-verde.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md