Maia Sandu: Plahotniuc l-a retras pe Lupu de teama candidatului comun. Nu voi juca după regulile lui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc l-a retras pe Marian Lupu din cursa electorală de frica candidatului comun, scopul său nefiind victoria acestui candidat, ci consolidarea puterii lui, singura șansă de a rămâne la libertate și de ași continua jocurile în politică. De această părere este Maia Sandu.

În cadrul unui briefing de presă, alături de liderul PPDA Andrei Năstase, Sandu a declarat că oligarhul continuă să joace murdar pentru a putea rămâne în libertate. Aceasta a precizat că nu va juca după regulile lui Plahotniuc, ci se va ghida după cele, care arată că Plahotniuc și complicii săi trebuie să stea la pușcărie.

„Cei doi au declarat că o fac pentru a păstra cursul european, dar guvernarea instalată de Plahotniuc în Moldova nu are un parcurs european. Dacă își dorea parcurs european, acesta nu forma o majoritate parlamentară pri șantaj și cumpărarea deputaților, nu vota în miez de noapte un guvern detestat de cetățeni. Dacă era proeuropean vota la timp și ducea până la capăt reforma procuraturii, nu făcea concurs prefăcut pentru aceeași oameni pentru funcția de procuror general înainte să fie modificată Constituția, așa cum cere noua lege a Procuraturii. Dacă era proeuropean nu oprea investigația pe numele lui Ilan Shor. Plahotniuc joacă așa cum știe – murdar. Eu însă nu am de gând să joc după regulile lui. eu acționez după lege, iar legea spune clar că, Plahotniuc și hoții ca el, trebuie să stea la închisoare pentru șantaj și intimidare, furt sistematic din averea statului, pentru abuz de putere, pentru dezinformarea sistematică oamenilor prin intermediul holdingului odios de presă”, a declarat Maia Sandu.

Candidatul prezidențial spune că Plahotniuc are nevoie de un președinte care „latră tare dar nu mușcă – de Igor Dodon”, iar mișcarea de astăzi a fost îndreptată spre această direcție.

„Plahotniuc înțelege foarte bine care sunt planurile mele. Scopul său nu este victoria mea, scopul său este consolidarea puterii lui, singura șansă de a rămâne la libertate și de ași continua jocurile în politică. Pentru asta are nevoie de un președinte care latră tare dar nu mușcă – de Igor Dodon. Mișcarea de azi este îndreptată clar spre această direcție. Sprijinindu-mă pe mine, el speră să inducă în eroare electoratul nostru. Fiți siguri că eu rămân pe poziția mea. Un om bolnav de putere își bate joc de o țară întreagă. El trebuie oprit. Aceste alegeri prezidențiale au fost viciate din start. Am decis să particip în această campanie fiind conștientă că jocul este cel puțin dubios. Am decis să particip pentru a arăta oamenilor de bună credință că se poate face politică altfel. Eu aș fi intrat în turul doi și fără sprijinul acestor indivizi. Nu am nevoie de intermedierea unor politicieni corupţi pentru a dialoga cu cetățenii. Cu toții ne dorim o însănătoșire grabnică a societății. Vă îndemn să ieșiți la vot pe 30 octombrie în pofida circumstanțelor și a jocurilor din culise”, a mai spus Maia Sandu.

Şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a îndemnat oamenii să vină la alegri, pentru a învinge „regimul criminal” al lui Plahotniuc.

„Gestul fariseic și perfid al lui Plahotniuc ne obligă și la o mai mare mobilizare încă din primul tur. Suntem obligați să dăm o lovitură fatală acestui regim criminal, dar și acestei opoziții geopolitice. Prin acest târg făcut între cele două entități politice se dorește să rămânem în continuare ostaticii unor focuri la care am asistat în ultima perioadă de timp. Trebuie să ne mobilizăm din primul tur și să terminăm cu acest regim criminal și complicii săi”, a precizat Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...