Maia Sandu, despre retragerea lui Lupu: El și Plahotniuc sunt niște lași

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maia Sandu, candidatul susținut declarativ și de către Partidul Democrat la funcția de președinte, susține că nu are încrederea în declarațiile liderilor acestei formațiuni, Marian Lupu și Vladimir Plahotniuc.

Ea susține că „lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cât de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu. E un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc. Cu el se poate înțelege”.

„Astfel, PD a hotărât să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru mine. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite. Însă cetățenii vor înțelege ce stă în spatele acestui joc murdar. Vor înțelege că și Plahotniuc, și Lupu sunt niște lași”, a comentat Maia Sandu.

Candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte, Marian Lupu, a anunțat că se retrage din cursa electorală și își anunță susținerea pentru Maia Sandu.

Lupu i-a îndemnat pe membrii PDM să susțină candidatul „proeuropean cu șanse”, care „lucreze în interesul țării” și să nu o „dezbine”.

Este interesant că anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a spus că decizia este una în vederea „consolidării vectorului european al țării”.

„Această decizie a fost luată în vederea unor consultări cu oamenii, dar și cu partenerii externi. Este un pas matur, pentru a favoriza victoria candidatului proeuropean în aceste alegeri”, a declarat și Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...