Ministrul Justiției a cerut ca violatorul din Bălți să fie pus sub măsură preventivă

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a comentat cazul medicului de la Internatul Psiholneurologic din Bălți, Stanislav Florea, acuzat că a violat 16 paciente și condamnat ieri la 13 ani de închisoare cu executare.

“Dezagreez faptul că persoana nu a fost pusă sub măsură preventivă, deși victimele și procurorii au solicitat-o. În acest caz, teoretic, ar exista riscuri reale ca învinuitul să influențeze părțile la dosar”, a scris pe Facebook ministrul.

Totodată, acesta a apelat și la Ministerul Afacerilor Interne să întreprindă toate măsurile de asigurare a securității persoanelor care au fost vizate în acel dosar, dar și să prevină oricare eschivare de la pedeapsă a condamnatului.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.