11:21:37 29.03.2024
Stiri

PD vine cu o reacție la declarațiile primarilor care și-au declarat sprijinul pentru Maia Sandu

Partide/Comunicate 25.10.2016 17:01 Vizualizări2358 Autor: Ziarul National
PD vine cu o reacție la declarațiile primarilor care și-au declarat sprijinul pentru Maia Sandu


„Partidul Democrat (PD) a luat act cu mirare de atacul improvizat de câțiva primari, care insinuează că distribuirea banilor pentru localitățile din țară s-ar face pe criterii politice. Chiar dacă cineva e tentat să creadă că ei au de suferit din cauza preferințelor electorale, trebuie să amintim că procedurile de obținere a finanțărilor durează luni, uneori ani de zile. Este regretabil că există primari, oameni de la care se așteaptă seriozitate, dar care se lasă manipulați sau se victimizează artificial și mint în scopuri evident politice”, se arată într-o declarație făcută de democrați.

Potrivit PD, Moldova a fost lăsată fără asistență financiară externă. „Din această cauză, majoritatea satelor și orașelor au rămas fără fondurile de dezvoltare pe care le așteptau. Interesant este în toată această istorie că Maia Sandu a cerut FMI să refuze susținerea financiară a R. Moldova, deci, și a proiectelor de dezvoltare locală. Probabil, pe ea o susțin anume acei primari, care nu prea urmăresc sau nu înțeleg aceste lucruri”, se arată în comunicatul de presă.

Tocmai de aceea, având în vedere că suntem într-un an marcat de austeritate financiară, apreciem faptul că peste 400 de primari din R. Moldova îl susțin la funcția de președinte al țării pe Marian Lupu. „Suntem siguri că sprijinul se bazează pe platforma proeuropeană a candidatului nostru, pe încrederea în experiența lui și în faptul că va aduce fonduri europene pentru dezvoltarea localităților din R. Moldova”.

Amintim că mai mulți primari s-au plâns că actuala guvernare distribuie banii autorităților publice locale pe criterii politice. Aceștia au remarcat că e nevoie de o schimbare, iar din acest motiv o vor susține pe Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md