Medicul de la Bălți, acuzat de violul a 16 femei, a fost condamnat la 13 ani de închisoare

1
Foto: Facebook/ Diana Guja

Medicul terapeut de la Bălți, angajat al Internatului Psihoneurologic din municipiul Bălţi și acuzat de violul a 16 paciente a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Sentința acestuia intră în vigoare în 15 zile, perioadă în care acesta va fi încă în libertate.

În cadrul ședinței de judecată de la Bălți au fost prezente victimele acuzatului împreună cu mai multe persoane care s-au mobilizat pentru a protesta față de decizia de a-l lăsa în libertate. În mai puțin de 24 de ore, victimele violului s-au mobilizat și au format un grup de inițiativă a cărei  petiție   a acumulat peste 1.400 de semnături.

Diana Guja, prezentă la Judecătoria Bălți menționează că „Victimele protestează. Avocatele victimelelor presupun că el ar putea fugi din țară” atâta timp cât hotă­rârea poate fi contestată la Cur­tea de Apel.

1

1

Menționăm că acest caz a ajuns în atenția opiniei publice încă în anul 2013. O pacientă de-a terapeutului și-a anunțat rudele precum că ar fi fost violată de către acesta. Motiv pen­tru ini­ți­e­rea unei cauze penale în a fost expertiza psihiatrică în urma căreia femeia a fost declarată responsabilă. De atunci, pe  parcursul procesului de judecată, inculpatul a fost în libertate.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente