18:11:45 25.04.2024
Stiri

Usatîi spune că va publica MATERIALE care ar demonstra că Vlad Plahotniuc conduce „sindicatul killer-ilor”

Anticorupție 25.10.2016 14:30 Vizualizări2631 Autor: Ziarul National
Usatîi spune că va publica MATERIALE care ar demonstra că Vlad Plahotniuc conduce „sindicatul killer-ilor” Facebook


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a reacționat dur, după ce ieri instanța de judecată a emis un mandat de arest pentru 30 de zile și l-a anunțat în căutare internațională. Usatîi susține că tot ce i se întâmplă este din cauza lui Vlad Plahotniuc și că în curând va publica materiale audio care ar demonstra că acesta conduce un „sindicat al killer-ilor”.

„Mărturiile lui Vitalie Proca, aflat într-o închisoare din România, privind implicarea lui Vladimir Plahotniuc la organizarea unor omoruri la comandă și altor crime grave au fost selectate pentru o acțiune penală separată, dusă în România. Pe parcursul ultimei luni am colaborat intensiv cu procurorii din România, interesul cărora a fost trezit de mărturiile killer-ului Vitalie Proca, care a vorbit despre implicarea lui Vladimir Plahotniuc la organizarea omorului la comandă a bancherului Gherman Gorbunțov”, spune Usatîi, citat de site-ul său ru1.md.

De asemenea, primarul de Bălți spune că organele de drept din România s-au arătat alertate de acțiunile autorităților moldovenești privind intimidarea martorilor. „Unii dintre aceștia au fost incluși în programul de protecție a martorilor. Tot ceea ce s-a întâmplat în R. Moldova, inclusiv reținerea lui Malarciuc, deplasările mele în România – au fost documentate și, prin urmare, anexate la cauza penală, care este dusă astăzi în România. Este deja vorba despre oligarhul Plahotniuc, ca și criminal care se ocupă de omoruri la comandă, transportare de arme, falsificarea documentelor și multe altele”, a subliniat Usatîi.

Acesta mai spune că în zilele următoare va organiza o conferință de presă la Moscova, iar în timpul apropiat „va publica materiale audio care relevă faptul că Plahotniuc ar fi conducătorul sindicatului killer-ilor și organizatorul tentativei de omor al lui Gorbunțov la Londra”.

Amintim că, ieri, primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost dat în căutare internațională printr-o decizie a Judecătoriei Centru. De asemenea, instanța, la solicitarea procurorilor, a emis un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Usatîi. Acesta susține că urmărirea penală la adresa sa a fost pornită duminică, 16 octombrie, după ce a declarat că ar avea probe care ar demonstra „rolul direct al lui Plahotniuc în organizarea omorului la comandă a bancherului Gorbunțov și a unui șir de crime deosebit de grave pe teritoriul țărilor UE”.

Coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, nu a venit, deocamdată, cu o reacție la acuzațiile care i le aduce Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md