10:26:33 19.04.2024
Stiri

Avocatul Popa promite MATERIALE INTERESANTE în dosarul lui Filat

Politică 25.10.2016 13:59 Vizualizări2230 Autor: Ziarul National
Avocatul Popa promite MATERIALE INTERESANTE în dosarul lui Filat


Avocatul lui Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, promite că în ședințele viitoare publicul larg va afla despre unele materiale foarte interesante din acest dosar, inclusiv despre martorii din Federația Rusă care i-ar fi oferit politicianului anumite sume de bani, așa cum pretinde denunțătorul Ilan Șor.

„În ședința de astăzi am înaintat o cerere prin care solicităm instanței să sesizeze organele competente pentru atragerea la răspundere penală a lui Ilan Șor. Am făcut acest demers, pentru că Ilan Șor refuză să facă declarații, invocând un articol care spune că martorul este în drept să facă asta, deoarece contravine intereselor sale. Noi avem mari semne de întrebare referitor la sinceritatea și credibilitatea acestui martor, dar oricum am făcut această solicitare”, a declarat Igor Popa după ședința de judecată.

Acesta a mai adăugat că în ședința de astăzi s-a purces la examinarea documentelor și probelor apărării. „Au fost audiați și alți martori. Printre martorii acuzării a fost și Ion Rusu, dar dânsul a refuzat să facă declarații. Noi l-am chemat pentru ca instanța de apel să se convingă încă o dată că martorul Rusu nu-i incriminează nimic lui Vlad Filat. Însă, dumnealui s-a folosit de dreptul de a nu face declarații. A mai fost și un alt martor, dar nu-i pot face public numele”, a subliniat acesta.

Întrebat când vor fi aduși în instanță martorii din Federația Rusă, Popa a îndemnat jurnaliștii să aibă un pic de răbdare. „Vă rog să aveți un pic de răbdare, pentru că la următoarele ședințe vor avea loc evenimente destul de importante pe acest dosar, inclusiv pe subiectul martorilor. Noi pregătim anumite măsuri care vor fi declarate publicului mai târziu. În scurt timp vor apărea materiale interesante și la capitolul martori”, a conchis acesta.

Următoare ședință în acest dosar va avea loc vineri, începând cu ora 15.30.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md