Record post-sovietic: Guvernul rus majorează cheltuielile cu titlul „secret”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bugetul secret al Rusiei crește la 800 miliarde de ruble (11,8 miliarde euro), iar bugetul armatei este singurul care nu suferă diminuări de fonduri alocate, scrie presa rusă, citând prezentarea proiectului de buget pe 2017 făcută în Duma de Stat a Rusiei.

Guvernul rus va prezenta un proiect de buget pentru 2017 care se ridică la aproximativ 235 de miliarde de euro, din care cheltuielile secrete – 11,8 miliarde de euro.

Creșterea cheltuielilor secrete a fost recunoscută în fața Comisiei privind bugetul al Dumei de Stat de către ministrul rus al finanțelor Anton Siluanov. El a justificat această creștere de nevoia ajutorării întreprinderilor complexului militar-industrial care trebuie să-și achite datoriile și „pentru a accelera punerea în aplicare a programului de modernizare a armatei, ordonat de președintele Vladimir Putin”.

În fața crizei acute cauzate de scăderea prețurilor la petrol și sancțiunile internaționale impuse Rusiei din cauza conflictului din Ucraina, Moscova ar trebui să fie mai atentă ca niciodată cu cheltuielile, apreciază Le Monde.

Și într-adevăr, dintr-un total de 14 capitole majore de cheltuieli, la 11 s-au făcut reduceri majore de alocări de fonduri, dar în principal la programele sociale, de îngrijire a sănătății și transport, și numai bugetul militar a fost menținut și chiar majorat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...